Den Besten pakt pole op Hengelo, Van den Hoek keurig 11de

Dit weekend is het dan zover de thuis races op het Hengelose circuit de varsselring. Aan de lucht te zien zou het een mooie dag worden met veel zon en weinig regen. Deze dag werd nog een stuk mooier doordat Joey de pole wist te pakken in het IRRC Supersport. Debutant in ons team Jochem van den Hoek kende ook een goedee dag, hij raakte steeds meer gewend aan de Kawasaki en dat resulteerde in een nette 11de start plek voor morgen in het IRRC Superbike.

Kwalificaties Joey Den Besten:

Om Half 10 startte de eerste training voor het IRRC Supersport. Joey wist gelijk in een goed ritme te komen en voelde zich gelijk goed op de Yamaha R6. Toch door het vele verkeer kon Joey niet echt een vrije ronde rijden en desondanks wist hij een 3de ronde tijd te rijden met 1,9 seconden achterstand op de nummer 1. De tweede Kwalificatie startte om Kwart voor 2, de omstandigheden waren nu een stuk beter er was een mooi zonnetje opgestoken. Joey wist dat hij een vrije ronde nodig had om een goeie tijd op de klokken te krijgen. Dit lukte hem en Joey wist zeer snelle rondetijden op de varsselring te leggen. Joey wist daarmee de pole aan zicht toe te eisen. Hij was 0,3 seconden sneller als de nummer 2.

Kwalificatie Jochem van den Hoek:

Voor Jochem startte de eerste training om 10 uur. Dit was ook de eerste keer dat hij op de Kawasaki zx10r zou gaan rijden. Hierdoor waren er ook geen verwachtingen en moest hij gewoon maar wennen aan de Kawasaki. Hij wist zich gedurende de eerste training steeds iets op te werken en dit resulteerde in een nette 13de plaats. De tweede kwalificatie startte om 10 voor half 3. Na een paar veranderingen een nieuwe achterband hadden we er vertrouwen in dat hij nog wat plaatsje goed kon maken. Jochem zijn tijden werden steeds sneller en hij werd steeds meer gewend aan de Kawasaki en onder te training werden er ook nog wat veranderingen aangebracht en dit resulteerde in een 11de tijd met 1.53.

Ook startte beide Performance Racing coureurs als extra training bij het ONK/BeNe cup. Joey wist in deze twee kwalificaties voor het ONK Supersport zeer knap de Dutch Supersport pole voor zich op te eisen. Jochem reed in het ONK Superbikes mee hier behaalde hij een mooi resu;taat. Hij mag namelijk morgen in het ONK ook vanaf P11 vertrekken

Tot zover vandaag. Morgen de spannende race day! Kom allen en moedig onze jongens aan! 10 uur race 1 IRRC Supersport!

 

Deel op social media: