Den Besten wint wederom en behoud leidende positie in het kampioenschap tijdens IRRC weekend in Chimay

Het Performance Racing Achterhoek team was het afgelopen weekend te gaat in het Belgische Chimay voor alweer de 5e en 6e ronde in het International Road Racing Championschip werd verreden. Joey Den Besten kende samen met het team uit het Gelderse Hengelo weer een uitstekend weekend waar de weersomstandigheden wel wisselvallig waren en meespeelden.

Op donderdag kwam het team aan in Chimay en maakte alles klaar voor het weekend. Vrijdag stond er namelijk al een training op het programma. Het beloofde dus weer een druk programma te gaan worden. Mede omdat Joey ook deelnam met de Kawasaki ZX10-R in de BeNeCup Superbike klasse.

Kwalificaties IRRC Supersport
De eerste kwalificatie op zaterdag werd verreden onder droge omstandigheden. Op de vrijdag kende het team wat pech toen tijdens de training overstapte van zijn wedstrijd na reserve motor om die ook even aan de tand te voelen. Na twee rondjes liep namelijk het blok kapot. Gelukkig was het niet de wedstrijdmotor die het begaf, maar ondanks dat had het team net als in Finland weer pech. Maar ondanks dat ging het team op zaterdag toch de eerste kwalificatie in. Den Besten klokte een tijd van 1,43.8 dit was goed voor een voorlopige tweede tijd. Joey moest echter een seconde toegeven op de zeer snelle Fransman Bian.

De tweede kwalificatietraining viel totaal in het water doordat het vlak daarvoor was gaan regenen. Het was van belang om gevoel te krijgen in de regen. Uiteraard kwam er geen van de coureurs aan hun tijden.

Race 1 IRRC Supersport
Joey had een mindere start en kwam de eerste ronde als vierde door. De ronde die daarop volgende was hij echter al weer opgeschoven. De derde ronde wist Joey de kop over te nemen van Pierre Yves Bian. In een hoog tempo wist Joey snel een groot gat te creëren waarmee hij duidelijk liet zien de snelste te zijn. Met een dikke voorsprong wist de Yamaha coureur de wedstrijd te winnen. De eerste 25 punten van dit weekend waren binnen!

Race 2 IRRC Supersport
De tweede race werd verreden onder volle natte omstandigheden. Het regende de hele dag al wat maar het was alweer een tijdje droog en Joey hoopte samen met het team op een droge race. Echter ging dat dus niet door omdat het een uur voor aanvang van de race was gaan beginnen te regenen. Bij de start was het de Fransman Bian die er als een speer van doorging en duidelijk risico nam wamt bij het ingaan van de tweede ronde had hij al een grote voorsprong. Joey had duidelijk wat moeite met de omstandigheden en kwam als vijfde door.  Een ronde later was hij nog een plaats teruggezakt. Maar de ronde die daarop volgende revancheerde Den Besten zich en klom op naar de 4e plek. In de laatste ronde leek het erop dat hij op kon klimmen naar de derde plek. Helaas lukte het hem niet aan de derde man voorbij te komen, zo kwam Den Besten als 4e over de streep.

 

We kunnen terugkijken op wederom weer een mooi en goed weekend. Helaas dat er bij de regenrace net geen podium in zat maar ondanks dat mogen we tevreden zijn want we behouden de leiding in het kampioenschap. Aankomend weekend is onze volgende stop in het Duitse Schleitz waar we deelnemen aan het Duitse en zeer sterke IDM.. Dit doen we ter voorbereiding op onze wedstrijd op Schleitz voor het IRRC.

Deel op social media: