Spanning stijgt bij de start van tweede seizoenshelft IRRC Supersport

Aankomend weekend, 18 t/m 20 Augustus zal de tweede seizoenshelft van start op Duitse bodem in Schleiz. Het Performance Racing Achterhoek team zal met coureur Joey Den Besten verder de strijd aan gaan in het IRRC Supersport kampioenschap. Na de races in Duitsland, zal het team op maandag afreizen richting Tsjechië waar het weekend erop zal worden gereden in het weekend van 26 en 27 Augustus.

Na ruim twee weken rust heeft het team er alles aan gedaan om het allemaal weer tip top in orde te krijgen voor het aanstaande raceweekend. Omdat het niet te doen is om terug naar Nederland te gaan heeft het team ervoor gekozen om de week tussen de wedstrijd in Duitsland en Tsjechië daar te verblijven.

Schleiz
Het circuit van Schleiz is geen geheel  onbekend voor het IRRC. In 2012 werd er voor het laatst hier gereden en na een aantal jaren van afwezigheid is Schleiz in 2017 dus weer terug te vinden op de kalender voor de 7e en 8e wedstrijd van het seizoen.

Test IDM weekend
De week na de races in Chimay heeft het team meegedaan als test tijdens het IDM weekend op Schleiz. Een zeer goede leerschool mede omdat het niveau in het hoog aangeschreven Duitse kampioenschap zeer goed is. Joey vond het een zeer mooie baan om op te rijden. Het is een zeer uitdagend circuit waarbij je de motor steeds moet omgooien. Wel kon het tempo nog wel wat omhoog maar ondanks dat was het een zeer goede test waar zowel Joey als het team veel aan hebben gehad ter voorbereiding op het aankomende weekend.

De stand
Momenteel staat Joey met 108 punten bovenaan in het kampioenschap. De Fransman Pierre Yves Bian staat met 2 punten achterstand niet ver achter. De Duitser Thomas Walter bezet momenteel de derde plaats in het kampioenschap met 101 punten. De spanning stijgt dus en we zullen er alles aan moeten doen onze leidende positie te handhaven.

Horice
Een week later is het team te vinden in Horice, een baan waar Joey ook altijd zeer snel is en een circuit dat hem goed ligt. We zullen zien wat ons dat gaat brengen. Na dit weekend weten we meer. We houden iedereen op de hoogte middels onze Facebook, twitter en instagram kanalen.

Deel op social media: