Dymokury Road Race: Virgil-Amber Bloemdhard pakt voorlopige pole positie in Tsjechië

Het Performance Racing team is zeer goed begonnen aan het eerste raceweekend van 2020. Het team uit het Gelderse Hengelo  wist zich direct in de voorste gelederen te melden.

Dit weekend komt het Performance Racing team voor het eerst dit jaar in actie. In het Tsjechische Dymokury wordt er gestreden om het nationale kampioenschap. Ilja Caljouw, Jorn Hamberg en Virgil-Amber Bloemhard wisten een goede indruk achter te laten gedurende de eerste kwalificatie.

Fotocredit: Andy Heinze – Road Race & more

Kwalificatie 1 Supersport 600
Onder zonnige omstandigheden startte Ilja Caljouw en Jorn Hamberg aan de eerste kwalificatie van de dag. Voor beide coureurs was het een nieuwe baan en dus was het zoeken naar de juiste rempunten, Gedurende de kwalificatie kwamen de heren beter in hun ritme en gingen de tijden verder omlaag. Uiteindelijk wist Caljouw de eerste sessie als vijfde af te sluiten, terwijl zijn teamgenoot Jorn Hamberg een tweede tijd wist te noteren,

Kwalificatie 1 Superbike 1000
Vooraf was bekent dat de concurrentie voor Performance Racing coureur Virgil-Amber Bloemhard erg groot zou zijn. Het was dus afwachten hoe het zou gaan. Direct wist hij zich vooraan te melden. De coureur wist met zijn Kawasaki een goed ritme te pakken. Dit alles resulteerde in de snelste tijd van deze kwalificatie. Hiermee pakt hij dus de voorlopige pole positie in Tsjechië. Een zeer sterke start dus.

Deel op social media: