Frank breekt zijn sleutelbeen tijdens IRRC weekend in Chimay

Dit weekend werden de 5de, 6de en 7de wedstrijd in het IRRC kampioenschap verreden. Het weer zou dit weekend een belangrijke rol gaan spelen. Zaterdags rond 10 uur begon het licht te regenen en te onweren en er waren hevige rukwinden. De trainingen die in de ochtend gepland stonden werden dus allemaal afgelast en het programma werd ingekort. Dat betekende dat het IRRC maar 1 training zou hebben op de zaterdag maar wij hadden ook ingeschreven voor het Belgische kampioenschap Superbike. Zo konden wij toch twee trainingen rijden.

IRRC races Oostende 2013 foto Henk Teerink (41)

Trainingen

De kwalificatie voor het IRRC stond als eerste op het tijdschema. De kwalificatie startte om 12.45 uur. De omstandigheden waren zeer lastig want driekwart van het circuit was droog en achter op het circuit, onder de bomen, was nog een stukje nat en dus verraderlijk. Wij kozen om Frank toch op slicks weg te laten gaan en dat was ook de juiste beslissing bleek achteraf. Frank begon heel goed: hij kon gelijk al goede rondetijden neerzetten en stond constant bij de eerste drie. Frank had veel last van het vele verkeer op de baan en had niet veel vrije ronden en kon dus op het laatst zijn tijd niet meer aanscherpen. Hij zakte terug naar de 5de plaats. Toch was Frank tevreden over de motor en hij was ook tevreden over hoe de kwalificatie was verlopen.

De kwalificatie voor het Belgische kampioenschap startte om 15.00 uur. Het circuit was nu helemaal opgedroogd en nu kon Frank kijken waar hij echt stond en of hij de tijden van vorig jaar kon halen. Na 1 rondje rustig aan te hebben gedaan ging hij er goed voor zitten. Helaas kwam Frank niet verder dan de 1ste chicane. Frank stuurde de motor in voor de chicane en toen kwam het achterwiel in een gat of over een hobbel en werd Frank er hard afgegooid. De schrik zat er goed in toen ook nog eens een ziekenwagen moest komen. Frank had door de klap geen adem kunnen halen en was heel erg benauwd geweest. Frank brak ook zijn sleutelbeen bij de crash. Dit was natuurlijk heel jammer terwijl het nu net zo goed ging. Het is te hopen dat Frank weer goed en snel hersteld van deze blessure.

 

Door deze blessure zal Frank niet deelnemen aan de eerste volgende ONK wedstrijd op Spa. Frank hoopt voor het weekend van 7 en 8 september weer helemaal fit te zijn, om dan mee te doen aan de door de Hamove georganiseerd ONK wedstrijd op Assen. Wij wensen hem een voorspoedig herstel.

Namens Performance Racing Achterhoek

Arno Wassink

Deel op social media: