Gastoptreden voor Jorn Hamberg in IRRC Superbikes tijdens finale-weekend in Duitse Frohburg

Fotocredit:Richard Petřivalský 

 Performance Racing Achterhoek-coureur Jorn Hamberg gaat naast zijn vaste deelname in de IRRC Supersport 600, ook aan de start in de Superbike klasse van het roadrace kampioenschap. Dit nieuws maakt het Hengelose motorsportteam samen met de coureur wereldkundig, De deelname is bedoeld om te proeven aan deze klasse en om te kijken of er wellicht een overstap mogelijk is voor 2024. 

Aankomend weekend 15 t/m 17 september, vindt in het Duitse Frohburg de seizoensfinale van het IRRC – International Road Racing Championship plaats. Buiten het feit dat de kans op de 2023 Supersport 600-titel nog nihil is, behoud het Performance Racing team hoop. Daarnaast wil het ook kijken naar mogelijkheden voor het volgende jaar en wil het Jorn Hamberg de kans bieden om te proeven aan het geweld van de koningsklasse in het IRRC. Hamberg gaat deelnemen op een 2023 Kawasaki ZX10-R. 

Mede-teameigenaar Arno Wassink “We hebben natuurlijk nog steeds kans op de titel in de Supersport 600 en gaan er ook alles aan doen om deze te pakken, maar we zijn blij dat we als team deze kans aan Jorn kunnen bieden. Het is een mooie gelegenheid voor hem om eens eens hogerop te kijken, We hebben dan ook geen verwachtingen en de bedoeling is gewoon om Jorn kennis te laten maken met een voor hem nieuwe motor en klasse.” 

 

Naast Hamberg, gaan Ilja Caljouw (Supersport) en Virgil-Amber Bloemhard (Superbike) ook voor het team van start. 

Deel op social media: