Performance Racing Achterhoek sluit 2023 goed af met schitterende prestaties in Frohburg

Performance Racing Achterhoek kan met tevredenheid terugkijken op het laatste raceweekend van 2023 in het Duitse Frohburg. Het motorsportteam uit het Gelderse Hengelo eindigt in de top drie van de einstand in het IRRC Supersport en neemt afscheid van Virgil-Amber Bloemhard met een achtste plaats in de einstand van het IRRC Superbikes. Het laatste weekend werd onder toeziend oog van veel fans en sponsoren met veel spektakel afgesloten. 

Voorafgaand was de er nog een kans voor Jorn Hamberg en het Performance Racing team om de titel in de IRRC Supersport. Ilja Caljouw moest de derde plek in het kampioenschap veiligstellen en het team nam na vijf jaar afscheid van Virgil-Amber Bloemhard. 

Tijdens de kwalificaties zette Hamberg direct de toon en wist wederom de pole positie voor zich op te eissen in de IRRC Supersport. Teamgenoot Caljouw was ook snel onderweg en kwalificeerde zich als vierde voor de twee te verrijden races van zondag. Bloemhard had pech in zijn laatste kwalificaties en kwam helaas maar tot de tiende tijd. Het was Jorn Hamberg die vriend en vijand verraste met een vierde startplek tijdens zijn gastoptreden in het IRRC Superbike. Een goede startpositie voor de zondag dus. 

Races IRRC Supersport 600 

Fotocredit: Madli Hanson

Tijdens de laatste racedag van het seizoen, waren de omstandigheden direct al perfect te noemen. Na een goede start van Hamberg, werd het weer een direct gevecht met concurrent Cherveny en wist de Drentse coureur aan het einde van de race zijn voorsprong meer en meer uit te bouwen en de eerste race te winnen. Caljouw werd vierde, maar omdat hij een gastrijder voor zich moest laten pakte hij wel punten voor de derde plek. De tweede race werd wederom omgezet in winst door Jorn Hamberg, maar doordat Cherveny tweede werd, was de kans op de titel verkeken. Caljouw werd vierde, maar pakte weer punten voor de derde plek. Hierdoor stelde hij de derde plek in de eindstand veilig. 

Fotocredit: Madli Hanson

Races IRRC Superbike  

Fotocredit: Madli Hanson

Jorn Hamberg gaf in de eerste race zijn visitekaartje af. Na een supermooie kwalificatie waar hij een vierde plaats behaalde, mocht Hamberg vanaf deze fantastische plek starten. Hij maakte een zeer sterke indruk en wist zich zelfs naar een tweede plek in de race te knokken. Helaas moest hij toch twee rijders voor laten gaan, maar voor een eerste keer op de Superbike, was een vierde plek een topprestatie Helaas had Bloemhard minder geluk. Hij startte vanaf de tiende plek, maar moest de race vervroegd beëindigen en daarmee had hij een DNF. Race twee werd een sensationele wedstrijd. Jorn Hamberg pakte een derde plaats in zijn tweede Superbike-race. De start die hij daarbij had was echt fenomenaal, want hij ging van plaats vier naar één. Dit was echt een topprestatie. Virgil-Amber Bloemhard pakte een mooie en zwaarbevochten zevende plaats in de laatste race van zijn carrière en eindigte zijn periode bij ons team op een hele mooie manier. Wij willen Virgil bedankten voor de fantastische tijd. Een mooi einde van ons seizoen. 

Fotocredit: Madli Hanson
Deel op social media: