IRRC Frohburg 2021: Hamberg pakt polepositie voor Caljouw in IRRC Supersport

Jorn Hamberg heeft samen met het Performance Racing team, de polepositie het IRRC Supersport weten te bemachtigen. Team en merkgenoot Ilja Caljouw, wist een tweede tijd op de klok te zetten op het stratencircuit van het Duitse Frohburg. Hiermee staat het team uit Hengelo er goed bij voor de laatste twee races van 2021.

FOTOCREDIT: MADLI HANSON

Zaterdagochtend stonden de eerste kwalificaties voor het IRRC op het programma. Naast het IRRC, komen onze coureurs ook uit in de Open 600 en de Pro Stock 1000. Een druk programma stond onze mannen dus te wachten.

IRRC Supersport kwalificatie

Ilja Caljouw en Jorn Hamberg, hadden voorafgaand aan het IRRC, al een Open 600 training gehad en dus al wat ritme opgedaan. Tussen deze twee klassen had het team ervoor gezorgd, dat de problemen die de coureurs aangaven waren opgelost. Het moest dus gaan gebeuren tijdens deze kwalificatie. Ilja Caljouw, klokte in de beginfase direct een snelle tijd en was op de eerste plek terug te vinden. Jorn Hamberg, wist niet veel later ook de top drie binnen te komen en bouwde zijn ritme goed op. Dit zorgde ervoor dat hij de tijd van zijn teamgenoot wist te overtreffen en naar plek één kwam. Hierdoor was het Ilja Caljouw die terugverwezen werd naar plek twee. Hiermee stonden de Performance Racing-coureurs er goed bij.

IRRC Superbike

Virgil Amber Bloemhard, kende een druk programma tijdens zijn kwalificatie-dag. Voorafgaand aan het IRRC, stonden er twee vrije trainingen voor de Pro Stock 1000 gepland. Dit was een mooie gelegenheid om al de nodige meters te maken. Daarnaast ondervond de coureur een aantal problemen met het schakelsysteem. Het team, wist deze problemen op te lossen en daarmee moest het plaatsje kloppen voor de eerste IRRC-kwalificatie. Bloemhard, ging er eens goed voor zitten en wist een goed ritme te vinden, waarna de tijden verder omlaaggingen. Helaas ontstond er een coderood-situatie waardoor de training werd onderbroken. Toen de coureurs de baan weer op mochten, wilde Bloemhard zijn tijd nog eens zien te verbeteren. Helaas kwam er wederom coderood in de training en werd de sessie beëindigd. Virgil start morgen vanaf de achtste plek in de twee te verrijden IRRC-races.

De tweede kwalificaties vielen letterlijk in het water. De tijden konden dus niet verbeterd worden en het team koos ervoor om niet meer in actie te komen.

Deel op social media: