Hamberg is snelle leerling en Bloemhard moet na sterk begin opgeven tijdens 300 ZGH Horice

Performance Racing Achterhoek was het afgelopen weekend te gast in het Tsjechische Horice. Jorn Hamberg en Virgil-Amber Bloemhard reden hier ter voorbereiding op de vierde ronde van het IRRC, welke in augustus op dit spectaculaire stratencircuit verreden wordt. De 300 Curve wedstrijd, is daarvoor een uitstekende gelegenheid Jorn Hamberg maakte het afgelopen weekend ook zijn debuut op dit technische circuit. Een belangrijk weekend voor het motorsportteam uit Hengelo. Ilja Caljouw was afwezig om zich te concentreren op zijn debuut op het 60 kilometer lange Isle of Man.

Kwalificaties

Na de eerste kwalificatie had Jorn Hamberg zijn Yamaha op de vijftiende plek weten te zetten. Het was zaak om het tempo rustig op te bouwen. Horice staat bekent als zeer technisch. Ook zit het vol met hoogteverschillen. In de tweede kwalificatie wist Hamberg zijn tijd knap aan te scherpen, maar reden de rijders voor hem ook sneller, waardoor een dertiende plek op de grid het eindresultaat was. Gezien de verbetering qua tijden mochten het team en de coureur zeker niet klagen. Uiteraard was het jammer dat we niet iets meer naar voren stonden, maar voor een eerste keer zeker niet slecht. Bloemhard was zoekende naar de juiste afstelling. Hier werd door het team keihard aan gewerkt. De tijden waren nog niet zoals de coureur en het team ze graag zouden zien. Verder viel er qua aftelling ook nog winst te boeken.  Na twee kwalificaties was de achtste plek waar de Kawasaki-coureur teug te vinden was. Dit was niet helemaal naar tevredenheid van de coureur zelf, maar dan moest het in de race maar gaan gebeuren.

Supersport-Race

Vertrekkende vanaf de dertiende plek, had Jorn Hamberg een mindere start. De coureur leek goed weg te komen, maar steigerde met zijn machine waardoor hij een aantal plekken verloor. Echter wist de coureur uit Drenthe dit al snel weer goed te maken en mengde zich in een gevecht om de elfde en tiende plaats in de race. Het duurde even voordat hij hier als winnaar uit de bus kwam, maar slaagde er daarna ook in om weg te rijden en op jacht te gaan naar meer. Het werd ook meer, want Hamberg wist op een schitterende zesde plek te finishen. Een zeer goede generale voor de races in augustus en een knappe prestatie op deze baan.

Fotocredit: Richard Kolsters

Superbike-Race

Startent vanaf plek acht, was Virgil-Amber Bloemhard heel goed weg met zijn Kawasaki ZX10. De coureur zat in een mooie groep die de strijd aan ging voor plek vier Het waren David Datzer, Kamil Holan en Erno Kostamo die al rap wegwaren. Daarachter vormde zich een mooie groep die vocht om plek vier. Bloemhard was snel en had een goed racetempo te pakken. Binnen een aantal ronden lag hij op de vierde plek. Nu was het zaak om weg te komen, maar het tegendeel bleek waar. Bloemhard zakte terug en had het moeilijk. Had de coureur een foutje gemaakt? Nee dat nog niet, maar na zes ronden reedt de Performance Racing-coureur zijn Kawasaki de pits straat binnen. Hij had last van ‘arm-pump’ en dus geen gevoel meer in zijn armen. Hierdoor kon hij niet meer remmen en besloot zijn race te beëindigen . Een zuur einde van een sterke race.

Fotocredit: Martin Václavík
Deel op social media: