Jorn Hamberg pakt IRRC SSP dubbel voor Performance Racing in Hengelo

Fotocredit: Luuk Stam

Een oppermachtige Jorn Hamberg heeft op zondag 1 mei 2022 voor een sensatie gezorgd. De jonge coureur van het Performance Racing Achterhoek team won beide IRRC Supersport races op het stratencircuit van Hengelo. Hij kroonde zich hiermee tot ‘King van de Varsselring.’ Ilja Caljouw (SSP) en Virgil-Amber Bloemhard(SBK) maakten ook indruk bij het thuispubliek, dat in groten getale aanwezig was.

 Performance Racing Achterhoek is uitstekend begonnen aan het 2022 International Road Racing Championship seizoen. Het Hengelose motorsportteam pakte de volle buit in de Supersport 600 klasse en liet zich uitstekend gelden in het sterke IRRC Superbike 1000 veld. Sponsoren, Club van 50 leden en andere motorsportliefhebbers zagen Jorn Hamberg de Polepositie voor zich opeisen. Ook wist de coureur het IRRC Supersport-ronde record te verbreken. Ilja Caljouw mocht ook plaatsnemen op de eerste startrij met een uitstekende derde tijd. Bloemhard trainde naar een utstekende vijfde tijd in de IRRC Superbikes.

IRRC Supersport

Na een zeer sterk optreden tijdens de kwalificaties, hoopten beide Supersport-coureurs dit een vervolg te geven tijdens de twee te verrijden races.

Bij de start van de eerste race was het de Tsjech Mareck Cherveny die zeer goed weg was. Jorn Hamberg zat in zijn kielzog en ging direct het gevecht aan. Ilja Caljouw had een mindere start. Hij moest van verder weg komen, maar wist zich na een aantal ronden ook naar voren te knokken. Hij probeerde het gevecht voor de derde plek aan te gaan, maar had aan de Duitser Thomas Walter een lastige kluif. Jorn Hamberg wist Cherveny te verslaan en de leiding over te nemen. De coureur was oppermachtig en schreef zijn allereerste IRRC Supersport overwinning op zijn naam. Caljouw probeerde wat hij kon, maar zag de laatste podiumplaats helaas aan zich voorbij gaan en reedt naar de vierde plek in de eerste race.

Tijdens de tweede race was het Jorn Hamberg met een zeer goede start. De coureur kwam met zijn Performance Racing-Yamaha als eerste door. Het was zijn teamgenoot Ilja Caljouw, die dit keer ook goed weg was. Hij ging samen met Cherveny achter Hamberg aan. Hamberg wist ronde na ronde zijn voorsprong uit te bouwen en reedt onbedreigd naar zijn tweede IRRC Supersport zege. Caljouw wist in het gevecht om plaats twee als winnaar uit de bus te komen. Hij mocht naast Hamberg ook het podium betreden en twintig punten meenemen. Twee coureurs op het podium in race twee.

IRRC Superbikes

Virgil-Amber Bloemhard kende vanaf de vijfde plaats een uitstekende start. Hij kon de aansluiting goed vinden en kende een sterke opmars. Terwijl de eerste twee coureurs de benen hadden genomen, beloofde het een waar gevecht om het laatste podiumplekje te gaan worden. Bloemhard wist zich goed te handhaven in deze groep en steeds verder naar voren te komen. Hij wist op te klimmen naar een derde plek en leek af te stevenen op de laatste podiumplek, maar liet zich in de Molenbocht verschalken en werd vijfde. In de tweede wedstrijd wist Bloemhard wederom een vijfde plek te behalen in een sterk gereden race. Ilja Caljouw gaf een goed begin aan zijn IRRC Superbike-debuut door in race één een  twaalfde plek te behalen. Race twee was lastiger voor de debutant. Hier behaalde hij de twintigste plaats.

In de Benelux Trophy wisten Performance Racing coureurs ook goed te scoren. Hamberg won ook hier tweemaal.

Deel op social media: