Ilja Caljouw in 2018 met Performance Racing Achterhoek in de IRRC Supersport klasse

Het seizoen 2017 is nog maar net ten einde, maar het Performance Racing team kijkt al weer vooruit naar het wegrace seizoen 2018. Het team kan dan ook met trots officieel bekendmaken dat in het aankomende seizoen Ilja Caljouw uit gaat komen in de Supersport klasse van het IRRC voor  het team.

Foto: Karl-Heinz Kalkhake

Ilja Caljouw is geen onbekende voor het Performance Racing team. De coureur uit Smilde kwam namelijk de afgelopen twee jaar al uit in het IRRC Supersport met zijn eigen team. In zijn debuutseizoen in de IRRC werd hij negende in de eindstand.

Het afgelopen seizoen verliep voor Caljouw niet zoals verwacht. Tijdens het tweede raceweekend van het seizoen in het Finse Imatra liep hij een gebroken voet op. Het herstel van deze crash duurde erg lang waardoor Ilja eigenlijk vrijwel zeker het gehele seizoen uitgeschakeld was.

Tijdens het laatste raceweekend in het Duitse Frohburg bood Performance Racing Ilja de kans om op de Yamaha R6 te stappen. Gedurende het weekend voelde hij zich steeds beter op de voor hem nieuwe Yamaha. In de eerste race werd hij knap twaalfde. Helaas verscheen hij in race twee niet aan de start door een crash in race twee van de open klasse waar hij in gevecht was voor het podium.

De samenwerking tussen Ilja Caljouw en Performance Racing krijgt in 2018 dus een vervolg.

 

Caljouw over het aankomende seizoen: ’ Ik ben ontzettend blij met de kans komend seizoen uit te komen voor Performance Racing Achterhoek. Het is een team dat beschikt over alle middelen die je je zou kunnen wensen en waar je daarnaast een relaxte maar toch professionele sfeer aantreft. Die goede sfeer is voor mij ook erg belangrijk om te kunnen presteren.

Ik verwacht dat we een mooi seizoen met goede prestaties tegemoet gaan.

In het begin zal ik hier en daar misschien nog een beetje moeten wennen aan de Yamaha maar ik hoop van begin af aan voorin mee te kunnen doen.’’

 

Naast de vaste deelname in de IRRC, gaat Caljouw ook deelnemen aan de North West 200 van 15 t/m 19 mei 2018.

Deel op social media: