Performance Racing Achterhoek en Joey Den Besten gaan in 2018 een nieuwe uitdaging aan in IRRC Superbike klasse

Performance Racing Achterhoek en Joey den Besten gaan een nieuwe uitdaging aan en maken in 2018 de overstap naar de IRRC Superbikes, de koningsklasse van het International Road Racing Championschip. Den Besten zal in deze klasse uitkomen op de Kawasaki ZX10 van het team.

Foto: Henk Teerink

Na 4 jaar actief te zijn geweest in de Supersport klasse, gaat het Perrformance Racing team samen met Joey Den Besten een nieuwe uitdaging aan in 2018, DE OVERSTAP NAAR DE Superbike klasse. Met twee IRRC Supersport titels op zak wil het team met deze nieuwe uitdaging weer een stap maken.

Joey heeft al een paar keer gereden met de Kawasaki tijdens een open of BeNeCup wedstrijd. Echter blijft het nog steeds nieuw voor de coureur uit Borculo. Het rijden met een Supersport totaal anders dan op een dikke Superbike machine. Ondanks dat zien Den Besten en Performance Racing team het aankomende seizoen met vertrouwen tegemoet. Het belooft een leerzaam jaar te gaan worden waarin het team vooral stappen voorwaarts wil gaan maken.

Joey Den Besten over zijn nieuwe uitdaging: ‘’ Dit jaar heb ik een aantal keer met de Kawasaki ZX10R van het team gereden in de IRRC Superbike en BeNeCup Superbike tijdens de British Superbikes. Dit is ook een geweldige uitdaging en ga deze dan ook graag aan! Volgend jaar start ik in de IRRC Superbike voor Performance Racing Achterhoek. Het is een zeer sterke klasse en voor mij zal er veel nieuw zijn. We beschouwen het ook als een leerjaar, waarin ik hoop tijdens ieder evenement progressie te boeken. Ik kijk er enorm naar uit!’’ 

Naast de IRRC weekenden gaat Joey wederom deelnemen aan de North West 200 in Noord Ierland van 15 t/m 19 mei 2018. Hier zal hij nu dus uitkomen op de Kawasaki.

Deel op social media: