Performance Racing team en Den Besten bemachtigen International Road Racing Championschip Supersport titel 2017

Afgelopen weekend 23 en 24 september werd op het mooie stratencircuit van het Duitse Frohburg het laatst raceweekend voor het IRRC op het programma. Tijdens dit weekend werden de 11e en 12e wedstrijd voor het kampioenschap verreden. Performance Racing Achterhoek maakte voorafgaand aan het weekend kans op de titel in het IRRC Supersport kampioenschap met coureur Joey den Besten, een spannend weekend dus!

Op donderdag reisde het team al af naar Duitsland om alles in gereedheid te brengen voor het allerlaatste weekend van het seizoen. Dit weekend kwam Ilja Caljouw ook uit voor het team middels een gastoptreden in de IRRC Supersport.

Kwalificaties
Tijdens de kwalificaties was Joey meteen snel onderweg en wist gelijk strakke tijden op de klokken te noteren. Een 1.39.6 was goed voor een voorlopige tweede tijd. Caljouw moest de Yamaha R6 nog leren kennen. Ook was het voor hem weer een hele tijd geleden dat hij op de motor zat. Ilja wist de Yamaha voorlopig op een 19e tijd te parkeren. In de tweede kwalificatie wist Joey de tweede  tijd neer te zetten en stond daarmee achter gastrijder Danny Web. Caljouw wist voor het eerst op een Yamaha R6 een 11e tijd te bemachtigen voor de twee te verrijden races op zondag.

Helaas kende Joey op zaterdag ook pech Na slechts één doorkomst in de open Supersport race waar hij ruim aan de leiding lag, ging zijn motor stuk. Het was jammer maar het team was blij dat het niet in één van de IRRC races gebeurde op zondag. Het team kon aan het werk om de motor te maken. Ilja wist deze race op een keurige 6e plaats te finishen.    

Race Day
Het team had op zaterdag er alles aan gedaan op de motor er weer goed bij te hebben staan. Het koste wat werk maar op zondagochtend stond alles er weer op en top bij. Het beloofde een spannende dag te gaan worden in de strijd om de titel, iets waar het team alles voor had gedaan het hele seizoen. Nu moest het gebeuren!

Race 1
Joey ging als een speer van start en had kon gelijk aan kop gaan gevolgd door zijn directe concurrent Thomas Walter. Het zou erom gaan spannen wie de wedstrijd winnend af zou kunnen gaan sluiten. Joey leek in de natte omstandigheden de beste papieren voor de overwinning te hebben tot dat Joey en Thomas bezoek kregen van Laurent Hofman, die er ineens bij kwam en er vol voor ging in de slotfase. Dit resulteerde in een tweede plaats voor Joey. Achter Joey wist Walter te finishen. Ilja Caljouw had moeite met de start hierdoor moest hij zich terug knokken en finishte als  12e een zeer goede prestatie!

Om de titel veilig te stellen moest Joey nog 5 punten hebben voor het behalen van de titel. Dit leek te moeten kunnen in race 2. Hierdoor bleef de spanning er vol opstaan.

Race 2
In de tweede race moest het dan gebeuren en moest de titel binnen worden gehaald. De Brit Danny Web was het snelste weg. Joey zat er goed bij. Echter wist  Manou Antweiler  de tweede plek voor zich op te eïssen. Achter Web en Antweiler ging Joey de strijd aan met Walter en de Oostenrijker Rotter voor de derde plek in de race. Walter wist deze strijd te winnen. Joey wist de wedstrijd af te sluiten op een vierde plek en hiermee was de IRRC SUPERSPORT 2017 titel een feit! Het team en Joey waren door het dolle. Eindelijk was het gelukt, de titel was binnen!

Ilja Caljouw die in race twee van het IRRC niet aan de start kwam, had in de tweede open race een uitstekende race meegemaakt. Liggend op een derde plaats in de race was hij in gevecht voor de tweede plaats samen met landgenoot Davy Thoonen kwam  Ilja helaas in de laatste bocht ten val. Hij blesseerde daarbij weer zijn enkel die hij brak in Imatra. Gelukkig gaat het weer beter met Ilja we wensen hem een voorspoedig herstel toe.

Het is gelukt, de titel is binnen en we hebben het geflikt. Ondanks het moeilijke jaar wat we als team hebben doorstaan zijn we er altijd in blijven geloven en met volle overtuiging voor gegaan. Zonder de inzet van onder andere ook Arno en Tonny was dit zeker niet gelukt. Ze hebben er voor gezorgd dat de Yamaha er steeds weer opnieuw top bijstond. Iedereen heeft zijn bijdrage geleverd aan deze titel. Ook willen wij onze sponsoren en Club van 50 bedanken voor hun financiële steun in het afgelopen seizoen. Zonder sponsoren geen race en dus geen titel. De mensen die ons het hele jaar door gevolgd hebben zijn we ook erg dankbaar. We vinden het fantastisch om te zien dat men zo meeleeft!

Later zetten wij een fotoverslag op onze website.

Aankomend weekend hebben we nog één laatste stop voor het seizoen 2017: Het Britisch Superbike evenement op het TT circuit Assen. Hier zal Joey de Kawasaki aan de tand gaan voelen om meer ervaring op te gaan doen op een Superbike machine.

Nogmaals iedereen bedankt voor jullie steun van het afgelopen jaar!

 

Deel op social media: