Performance Racing Achterhoek sluit het seizoen met een goed gevoel af in Frohburg

In het weekend van 22 en 23 september werd in Oost Duitsland de laatste ronde voor het IRRC verreden. Het Performance Racing team Achterhoek was met veel belangstellenden en sponsoren afgereisd naar Frohburg waar men naast Ilja Caljouw en Christian Schmitz, ook het debuut van Dean Osborne in de Superbike kon aanschouwen.

 

Kwalificaties
Tijdens de kwalificatietrainingen was het de Duitser Christian Schmitz die uitstekend terug kwam na zijn opgelopen sleutelbeen blessure. De Yamaha coureur wist zich in de eerste sessie als zesde te kwalificeren. De tweede sessie deed hij er echter nog een schepje bovenop en stond als vijfde op de startgrid voor de races in de IRRC Supersport. Ilja Caljouw wist na problemen met zijn Yamaha uiteindelijk een negende tijd te realiseren voor beide races op zondag. Nieuwkomer Dean Osborne wist zich gedurende de zaterdag steeds meer te verbeteren op de Superbike machine. In de eerste sessie wist hij een voorlopige vijfentwintigste tijd neer te zetten. In tweede kwalificatie wist hij zich uiteindelijk als twintigste te kwalificeren voor de te verrijden races op zondag.

IRRC Supersport races
Op zondag waren de weersomstandigheden een stuk minder dan op de trainingsdag. Bij aanvang van de eerste race was het echter nog droog, maar het zag er niet goed uit. Ilja Caljouw kende een wat mindere start en kwam als dertiende de eerste ronde door. Christian Schmitz kwam als vijfde door. De Duitser had zijn startpositie dus weten te behouden.  Ondertussen was het Caljouw die de weg naar voren opzocht en het gevecht aan was gegaan met de mannen voor hem.  Maar Christian Schmitz kwam niet meer door. De coureur was helaas onderuit gegaan, maar had zelf gelukkig niets. Uiteindelijk zat Caljouw in een mooi groepje en wist hier als winnaar uit de bus te komen en als twaalfde te finishen. Hij kreeg echter punten voor de elfde plek wegens een gastrijder. In de tweede race besloot Schmitz om niet meer te starten omdat hij te veel last van zijn schouder ondervond. Ilja Caljouw wist een spectaculaire tweede race te rijden in de stromende regen. De coureur met startnummer 14 wist na een goede start als zevende te finishen.

IRRC Superbike race
Na veel progressie te hebben geboekt op zaterdag, was het voor Dean Osborne zondag eindelijk zover. De van het Isle of Man afkomstige coureur maakte zijn IRRC debuut. Het team hoopte de lijn van de trainingen om te kunnen zetten naar een mooi resultaat tijdens de wedstrijddag. Bij het begin van de eerste race kende Osborne een wat mindere start en moest zich terugvechten. Hij kwam in een mooi groepje terecht waar het ging om de plaatsen 16 t/m 23. Er ontstond een mooi  gevecht waarbij Dean ronde na ronde beter in de wedstrijd wist te komen. Uiteindelijk wist hij als achttiende de finish te passeren. Helaas werd de tweede race door hevige regenval afgelast.

De races in Frohburg waren alweer de laatste van dit toch wel bewogen seizoen. Want het geluk bleek niet aan onze zijde door veel mechanische pech en we kunnen concluderen dat het niet ons beste seizoen was. Ondanks dat kunnen we ook wel weer terugkijken op een paar hele mooie resultaten met het team. Zonder de steun van onze trouwe groep sponsoren was voor ons het seizoen misschien al wel eerder ten einde gekomen. Namens het gehele team willen wij hen dan ook ontzettend bedanken dat ze achter ons zijn blijven staan!

Deel op social media: