In aanloop naar – IRRC SBK Hengelo 2022: Bloemhard “Ik verwacht veel support van het thuispubliek aankomend weekend”

Fotocredit: Madli Hanson

In de nieuwe rubriek ‘In de aanloop naar’ komen de Performance Racing coureurs aan het woord voorafgaand aan een raceweekend. Wat zijn de verwachtingen, wat zijn de laatste nieuwtjes en hoe kijken zij uit naar het aankomende weekend. In aanloop naar het eerste raceweekend van 2022 blikt Virgil-Amber Bloemhard vooruit op zijn weekend in Hengelo.

Je rijdt inmiddels alweer een aantal jaren voor Performance Racing Achterhoek, voelt de start van het nieuwe 2022 nog anders voor je dan andere jaren?

“Eindelijk zal er weer publiek bij zijn, dus dat zal weer anders aanvoelen. Er is natuurlijk meer druk om te presteren, maar die druk komt ook grotendeels van mij zelf.”

Wat zijn je verwachtingen van de nieuwe Kawasaki?

“Ik verwacht er voorin mee te kunnen strijden.”

Hoe kijk je terug op de voorjaarstest?

“Het is goed verlopen. Maar door het vele slechte weer heb ik niet al mijn doelstellingen kunnen behalen.”

Na twee jaren van beperkingen mogen we weer een volledig seizoen zonder beperkingen gaan draaien, wat verwacht je van het aankomende seizoen?

“Ik verwacht een mooi seizoen met veel spektakel. Op de startlijst staan veel toppers.”

Hoe kijk je aan tegen het huidige niveau van het IRRC Superbike? (Zou je andere coureurs aanbevelen dit kampioenschap te gaan rijden)

“Het is een zeer mooie kampioenschap dat afreist naar mooie locaties. Het niveau is zeker wel hoog aan de top.”

Denk je dat je behalve meestrijden voor het podium, ook een top drie klassering in de eindstand haalbaar zou kunnen zijn voor je?

“We zullen aan het eind van het seizoen zien waar we staan “

Wie verwacht je dat jouw grootste concurrent wordt dit seizoen?

“Er zullen wel meerdere rijders om het kampioenschap kunnen strijden dit jaar.”

Vorig jaar begon in Hengelo jouw goede opmars. De race was toen aan het einde van het “seizoen, waar denk je dat je staat ten opzichte van de laatst verreden race op de Varsselring.”

Ik verwacht hier beter te kunnen presteren dan vorig jaar. Ondanks een top vijf klassering vorig jaar was ik daar zeker niet tevreden over.

Aankomend weekend de eerste twee races van het seizoen. Het zijn ook meteen de thuisraces op de Varsselring, wat verwacht je hiervan en wat is je doel voor dit weekend?

“Ik verwacht veel support van het thuispubliek, en zoals de andere rijders ook zullen doen gaan we voor de top.”

Deel op social media: