Performance Racing gaat voor een spectaculair begin van 2022 op thuiscircuit De Varsselring

Van 30 april t/m in mei 2022 staat de Nederlandse ronde van het IRRC – International Road Racing Championship op de kalender. Dit betekent dat het seizoen 2022 van start gaat voor het Performance Racing Achterhoek team. De Varsselring, is dan ook de thuishaven van het team uit Hengelo Gelderland.  De HAMOVE-wegrace wordt dit jaar voor de 54e keer georganiseerd Ilja Caljouw. Virgil-Amber Bloemhard en Jorn Hamberg kunnen rekenen op steun van vele motorsportliefhebbers. Het gaat een spectaculair weekend worden.

IRRC-SBK: Kan Bloemhard de goede lijn doorzetten en verrassen in Hengelo ?

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is virgil-2-1024x683.jpg

Het deelnemersveld in het IRRC Superbike kampioenschap lijkt in 2022 wel sterker dan ooit. We kunnen concluderen dat er vele favorieten zijn voor de titel. Natuurlijk is de gevestigde orde aanwezig, maar moeten we hier ook rekening houden met een aantal outsiders. Als we naar de startlijst kijken, zien we dat er naast de vaste deelnemers ook nog twee andere Nederlanders aan de start gaan verschijnen. Ook onze Oosterburen zijn weer in groten getale aanwezig met zeker ook kanshebbers voor de dagzeges. Hierbij kun je denken aan David Datzer of Didier Grams. Laten we daarnaast ook rekening houden met Laurent Hoffman. De Finn Erno Kostamo keert ook weer terug in de IRRC-paddock. Ilja Caljouw gaat met de Performance Racing-Kawasaki zijn debuut maken in de voor hem nieuwe IRRC Superbike klasse Virgil-Amber Bloemhard heeft in 2021 het podium weten te betreden. Hij zal graag wat willen laten zien aan het thuispubliek op de Varsselring.

IRRC SSP: Zien we beide coureurs op het podium bij de openingswedstrijd van 2022 in Hengelo?

Fotocredit: Henk Teerink

Ilja Caljouw heeft vorig jaar laten zien wat hij waard is. De coureur uit het Drentse Bovensmilde wist zich te mengen in de titelstrijd. Het was de oppermachtige Fransman Pierre-Yves Bian, die met de titel aan de haal ging, maar Caljouw werd daarachter knap tweede. Jorn Hamberg kende blessureleed en wist zich niet met de titel te bemoeien. Ondanks dat liet hij zien dat de concurrentie dit jaar rekening met hem moet houden.  Door zijn combinatie in de Superbikes, gaat het voor Ilja Caljouw misschien anders worden als vorig jaar voor wat betreft de titelstrijd, maar we moeten hem niet uitvlakken. Christian Schmitz is ook zeker een kandidaat voor de titel. Daarnaast gaat de sterke Tsjech Marek Červený weer terugkeren in het Supersport kampioenschap. Hij is ook zeker kanshebber voor de titel in 2022.

Deel op social media: