IRRC Horice 2023: Performance Racing coureurs klaar voor spannend raceweekend in Tsjechië

Na de vierde ronde van het IRRC-kampioenschap in het Belgische Chimay, was ook de tweede seizoenshelft van start gegaan. Het was een weekend van vreugde en pech maar ook het weer speelde een belangrijke factor. Dit weekend is alles anders en staat de vijfde ronde van het kampioenschap op de kalender. Dit weekend gaat heel spannend worden en kan misschien zelfs wel beslissend zijn in de jacht op de IRRC-Supersport titel 2023. Performance Racing Achterhoek moet aan de bak in het Tsjechische Horice. Kortom, een weekend om naar uit te kijken .

Foto: MaVac Photography 

Aankomend weekend gaat het Performance Racing team van Tonny en Arno Wassink voor de tweede keer dit jaar terugkeren op het stratencircuit van Horice. Eerder dit jaar namen Ilja Caljouw, Jorn Hamberg en Virgil-Amber Bloemhard deel aan een race voor het Tsjechische Road Race kampioenschap. Dit weekend is alles anders en gaat het om de punten. Vooraf kunnen we wel zeggen, dat het een spannend weekend zal gaan worden voor het motorsportteam uit Hengelo Gelderland. 

IRRC Supersport 600 

Performance Racing Achterhoek draait al het hele jaar bovenin mee in het kampioenschap. Jorn Hamberg wist het seizoen sterk te beginnen. De talentvolle coureur wist tijdens de eerste race in Hengelo de dubbelwinst te pakken onder toeziend oog van het thuispubliek. Een paar weken later deed hij dit kunstje tijdens het tweede weekend in Schleiz nog maar eens over. Na een val in de tweede tijdtraining in Imatra, moest Hamberg de eerste race aan zich voorbij laten gaan. Hiermee was zijn eerste DNF een feit. Een geluk bij een ongeluk was dat directe concurrentie ook punten liet liggen. Tijdens de tweede race op Finse bodem, wist Hamberg een tweede plek te pakken. Tijdens de vierde ronde van het kampioenschap in Chimay begon hij goed en pakte wederom de snelste tijd in de trainingen. Startend vanaf pole wist hij wederom tweede te worden, maar viel in de tweede race uit met een technisch probleem. Dit betekende dus voor de tweede keer geen punten dit seizoen. Momenteel staat de Yamaha coureur tweede in de tussenstand met 140 punten. Jorn gaat in het hol van de leeuw jagen op zijn concurrent Mareck Cherveny, hij heeft 155 punten. Ilja Caljouw kent ook een goed seizoen en beloonde zichzelf de afgelopen race met een tweede plek. Hij staat momenteel vierde in het kampioenschap met 88,6 punten. 

IRRC Superbike 

Bloemhard kent tot nu toe ups en downs. De negende plek in de tussenstand is ook niet waar de coureur wil staan. Het deelnemersveld in het IRRC Superbike is heel sterk. Met nog vier races te gaan, zijn er nog genoeg kansen op topklasseringen of misschien zelfs wel een podium te behalen. Het doel is om aankomend weekend binnen de top vijf te zitten, maar dit is een behoorlijk zware kluif. Het zou mooi zijn als Bloemhard voor een verrassing kan zorgen.  

Deel op social media: