Podiumplaatsen en pech voor Performance Racing Team in Chimay

Afgelopen weekend was het Performance Racing Team te gast op het circuit van Chimay. Hier werd alweer de vierde ronde van het kampioenschap verreden. Het team uit Hengelo Gld kende succes, maar ook tegenslag. Des al niet te min zagen de motorsportliefhebbers Jorn Hamberg en Ilja Caljouw op het podium terecht komen. 

FOTO: Madli Hanson

IRRC Supersport 

Het was Ilja Caljouw die op zaterdag goed begon aan de eerste kwalificatie op het natte Circuit de Chimay. De coureur met het startnummer veertien, wist zijn Yamaha op een tweede tijd neer te zetten. Jorn Hamberg bouwde op en stond voorlopig derde. De omstandigheden waren zeer lastig te noemen. Tijdens de tweede tijdtraining waren de omstandigheden beter en wist Hamberg met een 1:42:03 de pole voor zich te winnen. Caljouw pakte een knappe derde tijd voor de twee te verrijden races op zondag. Zijn tijd was een 1:43 :2. 

Het weer op racezondag werkte niet mee en het beloofde een lastige dag te gaan worden voor Performance Racing Achterhoek. Echter waren natuurlijk de omstandigheden voor iedereen gelijk, maar je hebt altijd rijders die beter uit de voeten kunnen in de regen dan anderen. Caljouw had het lastig in zijn eerste race van de dag en kwam na negen verreden ronden als elfde over de streep. Een prestatie waar het team en coureur uiteraard niet tevreden mee waren. Hamberg vocht met Cherveny om de overwinning, maar werd uiteindelijk tweede in deze lastige race. 

 Tijdens race twee waren de omstandigheden beter. Caljouw wilde zich uiteraard graag revancheren. Dit lukte hem, want de coureur uit Drenthe reedt een zeer verdienstelijke race en mocht als tweede het podium betreden! Helaas verloor Jorn Hamberg dure punten doordat hij uitviel met technische pech. 

IRRC Superbike 

De natte omstandigheden maakte het voor Virgil-Amber Bloemhard ook lastig. Na de eerste tijdtraining stond de Kawasaki-coureur op de negende plaats. De coureur had het gevoel dat er voor de tweede kwalificatie nog meer in zat, maar wist helaas geen betere startpositie te pakken voor de races op zondag.  

Tijdens race 1 waren het lastige omstandigheden in de regen, maar ondanks dat wist Bloemhard nog een zevende plek uit het vuur te slepen en zo pakte hij weer de nodige punten. Voorafgaand aan race twee begon het licht te regenen en helaas hield dit de gehele race aan. Bloemhard wist tijdens de race op te klimmen naar plek zeven, maar pakte voor het IRRC-punten voor de zesde plek in de race. 

Deel op social media: