Joey en Frank beide met een missie naar IRRC races in Belgische Chimay!

Terwijl men in de Achterhoek druk is met het Zwarte Cross festival, staat voor het Performance Racing team de 7de en 8ste races voor het International Road Racing Championschip in het Belgische Chimay op de kalender.

Vanmorgen om half elf is het team vertrokken richting het Belgische Chimay liggend aan de Franse grens. Hier zullen zij vanavond de tent gaan opzetten en alles op gaan bouwen om vervolgens morgen de twee kwalificaties te gaan verrijden met Joey en Frank.

 

Den Besten gaat nieuwe uitdaging aan in Chimay

Supersport coureur Joey den Besten zal in Chimay een voor hem gehele nieuwe uitdaging aan gaan. Hij rijd dit weekend namelijk voor het eerst in zijn leven op het stratencircuit van Chimay. Net als het vorige race weekend in Oostende zal ook dit voor de coureur uit Halle even wennen zijn. Joey kijkt met een goed gevoel naar dit weekend en put vertrouwen uit de voorgaande race weekenden, waar hij het als debutant in het IRRC Supersport heel goed doet! De eerste kwalificatie zal Joey dus moeten proberen de eerste paar ronden de baan goed in zich op te nemen en dan zoals hij zelf altijd zegt te gaan ‘’knallen’’. Als dit een beetje lukt zal Joey zeker een goede kwalificatie kunnen neerzetten. Maar het is echter wel van belang dat je in de eerste paar ronden rustig blijft. Joey heeft al meerdere malen laten zien dit te kunnen. Dus het vertrouwen is er zeker! De Yamaha R6 staat ook mede dankzij de monteurs maar zeker ook door hem zelf weer op en top bij, dus daar zal het zeker niet aan kunnen liggen. De coureur moet in deze zelf het werk doen. Joey staat momenteel tweede in het kampioenschap en gaat naar Chimay toe met elf punten achterstand op de leider in het kampioenschap de Belg Timoty Baken. Een top vijf klassering zou dus goed van pas komen!

Dutch TT 2014 foto Henk Teerink (2)

 

Bakker wil goede lijn doorzetten in Chimay en verder de top 5 in duiken

Frank Bakker begon het seizoen in Hengelo iets minder, iets wat aan hem knaagde en wat hij graag om wilde zetten in een goede reeks. Na dat hij tussen Hengelo en Oss vader was geworden, kon hij zich weer iets meer gaan richten op het racen. Nadat hij in Oss weer in de top 10 en de tweede race zelfs in de top 5 terug te vinden was, kreeg hij meer en meer vertrouwen. Ook de Kawasaki ZX10-R was na de races in Hengelo flink onder handen genomen. Ook dit droeg dus bij aan het succes van Frank in Oss. Na de races daar had Frank dus veel vertrouwen en dat was te zien in Oostende waar hij ook in de top 5 en net naar buiten terug te vinden was. Voor dit weekend is het doel vrij simpel: Doorgaan waar je gebleven bent. Ook de reserve motor de Yamaha R1 is weer op en top klaargemaakt door Hans en ook de Kawasaki is weer race klaar. In het verleden heeft Frank al laten zien dat het circuit van Chimay hem wel ligt . Als het een beetje mee zit misschien wordt het harde werken dit weekend dan wel beloond met een top drie, maar in eerste instantie zou een top vijf klassering ook al mooi zijn. Frank staat op dit moment met  65 pinten op een mooie vierde plaats in het kampioenschap. Wie weet wat er dit weekend in zit

IRRC Races Oostende 2014 foto Henk Teerink (14)

 

Anders dan de voorgaande weekenden
Er zal dit weekend vergeleken met de voorgaande races wel een verandering zijn. De Supersort en Superbikes zullen namelijk bij elkaar in rijden net als vorig seizoen het hele seizoen het geval was. Dit zal bij het volgende weekend in Tsjechië ook zo zijn.

Wij zullen u ook dit weekend weer op de hoogte houden via onze social media:

https://twitter.com/PR_Achterhoek

https://www.facebook.com/PerformanceRacingAchterhoek?ref_type=bookmark

 

Tevens onze excuses voor deze late voorbeschouwing. Dit omdat Arno en Kai (PR) een weekje op vakantie waren.

 

Namens Performance Racing Achterhoek,

Kai Zweverink

 

 

Deel op social media: