Jorn Hamberg bij Performance Racing Achterhoek

Het Performance Racing Achterhoek. (P.R.A.) heeft zich voor de laatste race van het seizoen versterkt met Jorn Hamberg afkomstig uit het Drentse Gees. Hij zal voor het P.R.A. deelnemen aan de International Road Racing Championship in het Duitse Frohburg op een Yamaha R6. Jorn zal uitkomen in het IRRC Supersport 600 en de Open klasse 600. Tonny en Arno Wassink hopen dat de samenwerking met Jorn goed gaat verlopen in Frohburg. Mocht het van beide kanten bevallen dan is er een optie voor Jorn om in 2020 het hele IRRC kampioenschap te rijden.

Jorn Hamberg en Arno Wassink. Fotocredit: Henk Teerink

Met twee klinkende zeges dit jaar in de Open Supersport 600 op de Varsselring gaf Jorn Hamberg zijn visitekaartje af bij zijn eenmalige optreden. Hamberg maakte zijn naam en faam tijdens de internationale straatraces in de Supersport 600 klasse helemaal waar. “Het gaf me zeker wel weer een kick dat ik aan de start kon verschijnen in Hengelo, maar voorlopig blijft het hier even bij”, aldus Hamberg, die vorig jaar de internationale wedstrijden had afgezworen. Eerlijk is eerlijk: het wegracen blijft heel verleidelijk, daar ligt zijn hart. Hamberg zette vorig jaar het wegracen op een laag pitje. Het was vooral vanwege budgettaire redenen dat hij de ONK-wedstrijden vaarwel heeft moeten zeggen. De wegraces in Hengelo van afgelopen jaar waren voor hem echter een buitenkansje. Hij kreeg een Honda CBR600 RR in bruikleen en daarmee de gelegenheid om deel te nemen aan de wegraces op de Varsselring. Dat ging – zonder enige ervaring op deze motor beter dan verwacht.

In 2015 begon het avontuur op een eigen omgebouwde Yamaha R6, het begin van iets moois, want na de aankoop van een professionele wedstrijdmotor stond Hamberg binnen twee jaar aan de top in Nederland. Hij droomde van het WK, maar een verbrijzelde rugwervel wierp hem ver terug. De coureur kwam echter terug, maar na een flinke schuiver liep hij opnieuw een kwetsuur op. Er kwam twijfel en de loopbaan van de beloftevolle Jorn Hamberg werd uiteindelijk in de kiem gesmoord. Sommige mensen vonden het jammer dat Hamberg niet meer deelnam aan races. Bij het P.R.A. hadden ze gelukkig nog een plek over voor de laatste race in Frohburg. Hamberg twijfelde geen moment en wil wel weer eens zien hoe het rijden op een Yamaha R6 hem tijdens een Internationale wedstrijd bevalt. Zowel Hamberg als het P.R.A. hoopt op een succesvolle samenwerking wat kan uitgroeien tot iets moois in de toekomst. Hamburg zal in Frohburg samen met Ilja Caljouw en Virgil Amber Bloemhard uitkomen voor het team uit Hengelo Gld.

 

 

Deel op social media: