Performance Racing Achterhoek maakt indruk in IRRC Superbikes tijdens raceweekend in Horice

Het Performance Racing team met Virgil-Amber Bloemhard kende een uitstekend weekend in de IRRC Superbike klasse op het stratencircuit van Horice in Tsjechië. In de Supersport klasse kende het Hengelose wegraceteam een lastig weekend en wist Ilja Caljouw niet de prestaties te behalen welke hij graag wilde.

Kwalificaties
Tijdens de kwalificaties wist Ilja Caljouw moeilijk in zijn ritme te komen. De Yamaha coureur wist niet het juiste gevoel met de motor te creëren en het beoogde resultaat kwam dan ook niet bepaald uit de verf. Over twee kwalificaties moesten Caljouw en het team genoegen nemen met een achttiende startplaats voor de twee te verrijden races op zondag. Virgil-Amber Bloemhard kende een betere start in het zeer sterke deelnemersveld van het IRRC Superbikes. De coureur uit het Gelderse Andelst klokte een twaalfde tijd, maar wilde er voor de tweede training nog een schepje boven op doen. In een zeer spannende tweede kwalificatie wist hij een negende plaats te behalen. Het zat allemaal zeer dichtbij elkaar. Wat plaats betreft had er wellicht nog meer ingezeten, maar Bloemhard gaf aan ook nog last te hebben van de fysieke gesteldheid van zijn hand.

Races IRRC Supersport
Tijdens de eerste race kende Ilja Caljouw een mindere start. De coureur moest zien terug te knokken vanuit achter in het veld. Na een aantal rondes zijn startplaats te hebben vast gehouden, kwam er een rode vlag en werd de race stilgelegd. Bij de herstart had hij wel een iets betere start maar kon moeilijk naar voren komen en finishte de eerste race in Horice als achttiende. De tweede race wist Ilja een dertiende plaats te bemachtigen. Doordat er gastrijders voor zaten kreeg Ilja Caljouw punten voor de zevende plek en hiermee gaat hij als vijfde in het kampioenschap richting het laatste raceweekend in het Duitse Frohburg. Het zat niet mee dit weekend maar op deze manier wisten Ilja Caljouw en het team het weekend met een positief gevoel af te sluiten.

Races IRRC Superbikes
Doordat de coureur die in eerste instantie voor Virgil-Amber Bloemhard stond een straf kreeg, mocht hij starten vanaf de achtste plaats. Bloemhard kende een schitterende start en kwam als zesde door bij het ingaan van de eerste ronde. Helaas verloor hij daarna een plaats en ontstond er een gat richting de top zes. De druk achter hem werd flink opgevoerd waardoor hij nog twee plekken verloor. Hierna kwam er een rode vlag in de race en werd de race niet herstart. De coureurs kregen halve punten, zo werd besloten door de wedstrijdleiding. Later gaf Bloemhard aan nog steeds last te hebben van zijn hand. Met een negende plek waren Virgil en het team dik tevreden. Race twee was zenuwslopend. Tijdens een zinderend spannende race wist de Kawasaki coureur in een hevig gevecht met een Tsjechische coureur  in de laatste ronde de achtste plaats te bemachtigen. Een super einde van het weekend waarin Virgil heeft laten zien met de snelle jongens mee te kunnen en zo de strijd aan te kunnen gaan. Het team en coureur zijn dan ook zeer te spreken over deze ontwikkeling. Nu gaat hij weer volop trainen om de spieren in zijn hand te versterken. Hij hoopt zo in Frohburg weer geheel fit aan de start te verschijnen.

Deel op social media: