Jorn Hamberg en Performance Racing Achterhoek starten samen aan Superbike-avontuur tijdens thuisrace in Hengelo

Jorn Hamberg zal dit weekend zijn officiële debuut gaan maken in de IRRC-Superbike klasse. Nadat de talentvolle coureur eind 2023 tijdens een gastoptreden een zeer goede indruk achterliet was het meteen duidelijk, in 2024 zou de overstap naar de IRRC Superbikes gemaakt gaan worden. We staan aan de vooravond van een speciaal raceweekend. Performance Racing Achterhoek is ervan overtuigd dat zij met Hamberg en Kawasaki een combinatie hebben welke voor het podium kan vechten. Aankomend weekend moet op de Varsselring de eerste aanzet worden gemaakt tot een succesvol seizoen.

Foto: Road Race & mORE

Voorjaarstraining met pieken en dalen

De eerste kennismaking voor het seizoen 2024 was in Spanje. Hamberg maakte goede stappen voorwaarts. Het team werkte aan de juiste afstelling en een goede set-up. De tijden gingen steeds verder omlaag en het gevoel was goed. Helaas maakte Hamberg op één van de laatste dagen een vervelende crash mee. De coureur hield hier zelf gelukkig niks aan over, maar de Kawasaki had een goede klap gehad en moest volledig opnieuw worden opgebouwd. Na uren werk, stond de motor en weer als nieuw bij en werd tijdens koningsdag de gelegenheid aangegrepen om tijdens het IDC op Assen het laatste testwerk te verrichten voor aanvang van aankomend weekend. Dit pakte allemaal goed uit en dus is het team klaar voor haar thuisrace.

Ook in 2024 sterk veld

Het aankomende seizoen beloofd wederom een spannende te worden. Met de terugkeer van David Datzer, huidige kampioen Lukas Mauer, Dider Grams (welke niet zal starten in Hengelo), is op voorhand niet te zeggen wie de titel gaat pakken. Jorn heeft laten zien snel te zijn, maar of hij mee kan doen voor de titel? Wie zal het zeggen. Het staat vast dat we weer kunnen rekenen op veel spektakel. Jorn Hamberg en Performance Racing gaan er alles aan doen om zichzelf te laten zien in dit sterke veld.

Strijden voor het podium voor thuispubliek

Aankomend weekend gaat Jorn Hamberg samen met het team er een mooie thuisrace van te maken. De thuisrace is altijd erg speciaal en uit het verleden blijkt dat Hamberg mooie dingen kan laten zien op de Varsselring. Door ook in de Benelux Trophy te starten heeft het team een extra mogelijkheid om te rijden en kilometers te maken. Of Hamberg weer op de hoogste trede zal staan zondag? Wie zal het zeggen.

Deel op social media: