Sterk begin van thuisrace met voorlopige tweede tijd in IRRC Superbikes voor Hamberg

Performance Racing Achterhoek maak een goede start van het seizoen. Ilja Caljouw, Wesley Ankersmid en Jorn Hamberg laten het thuispubliek genieten van een goede eerste kwalificatie op de Varsselring.

Foto: Tiny Kolsters

De dag begon met de eerste kwalificaties voor de Benelux Trophy. Dit waren voor de heren goede eerste kilometers om te maken op de Varsselring. De tempratuur was nog niet gelijk zo hoog, maar ondanks dat werd de toon direct gezet met een tweede tijd voor Ilja Caljouw  (Supersport) en ook een tweede tijd voor Jorn Hamberg (Superbike)

IRRC Supersport

De IRRC Supersport klasse mocht beginnen aan de eerste kwalificaties van 2024. Het was Caljouw die zich direct liet zien.  De snelle coureur was gelijk in de voorste gelederen te vinden en opende de jacht op de snelle Tsjech Mareck Cherveny. Deze man was direct weer zeer snel en liet zien waarom hij zich de kampioen van 2023 mocht noemen, Lokale held Wesley Ankersmid liet zien dat hij stappen had gemaakt en was ook meteen snel onderweg, Ilja Caljouw wist de voorlopige derde tijd op de klok te zetten. Ankersmid klokte een voorlopige veertiende tijd.  Een goed begin van beide heren.

IRRC Superbike

Na zijn sterke indruk in de Benelux Trophy, was het tijd om de klasse waar het echt om gaat, de IRRC Superbikes. Hamberg en het team hadden veel vertrouwt uit zijn optreden eerder deze ochtend en het beloofde een goede aanzet te worden voor de IRRC Superbike klasse. Het team deed nog wat kleine aanpassingen in de hoop dat deze goed uit zouden pakken voor de eerste tijdtraining, Jorn Hamberg gaf zijn Kawasaki de sporen en melde zich meteen bovenaan de tijdlijst. Met een 1.47.9 pakt hij een voorlopige tweede tijd.

Deel op social media: