Liveblog – Kwalificaties IRRC Hengelo 2019

Performance Racing Achterhoek is begonnen aan de thuisraces op de Varsselring. Met maar liefst acht kwalificatiesessie heeft het team een druk programma. Volg in dit liveblog de verrichtingen van de coureurs op de voet.

Ilja Caljouw binnen de top tien in eerste IRRC Supersport kwalificatie in Hengelo
Ilja Caljouw kent een druk programma. Naast de IRRC en Benelux Cup Supersport, rijd de coureur uit Smilde ook met de elektrische Superbike mee in de tweetakt klasse. De eerste kwalificatie voor het IRRC startte al om 8.55 uur. Ondanks het vroege tijdstip kwam het zonnetje er al aardig door. Ilja bouwde zijn tempo rustig op en nam geen risico’s. De Performance Racing coureur wist een 1.57.3 op de klokken te zetten. Deze tijd is goed voor een voorlopige negende plek. Vanmiddag om 13.10 uur is de tweede en alles beslissende kwalificatie voor de coureurs in de IRRC Supersport.

Bloemhard en Gallagher bouwen tempo op in eerste IRRC Superbike kwalificatie
Virgil-Amber Bloemhard keert sinds 2013 weer terug op de Varsselring. Voor de coureur uit het Gelderse Andelst was het dan ook weer even wennen. Het doel was om het tempo rustig op te bouwen en het juiste ritme te vinden. Bloemhard wist een 1.52.4 neer te zetten, wat hem een voorlopige zevende plaats oplevert. Frank Gallagher maakt dit weekend voor het eerst kennis met de Varsselring en het IRRC. De coureur afkomstig uit het Engelse Manchester, wist in zijn eerste kwalificatie een drieëntwintigste tijd neer te zetten. De coureur hoopt vanmiddag onder betere weersomstandigheden, verder naar voren te komen. De Engelsman gaf aan het circuit erg mooi te vinden. Vanmiddag om 14.10 uur is de tweede IRRC kwalificatie.

Pech achtervolgt Ilja Caljouw tijdens tweede IRRC Supersport kwalificatie
De tweede IRRC kwalificatie ging van start om 13.10 uur. De temperatuur was gestegen en de condities waren uitstekend. Met een negende plaats als uitgangspositie wilde Caljouw er nog een schepje boven op doen. De Supersport coureur begon goed aan zijn kwalificatie. Na vier rondes kwam er echter een eind aan de kwalificatie van de Yamaha coureur doordat hij te kampen kreeg met een technisch probleem. Dit was erg zuur omdat Ilja goed onderweg was. Ilja wist in de sessie een 1.57.3 te rijden. Dit is goed voor een dertiende plaats op de grid voor morgen.

Bloemhard zeer sterk bij rentree op de Varsselring, Gallsgher binnen de top twintig tijdens tweede IRRC Superbike kwalificatie
Virgil-Amber Bloemhard kende een zeer goede uitganspositie met een behaalde zevende kwalificatie in de eerste kwalificatie. De Kawasaki coureur begon dan ook zeer sterk aan zijn kwalificatie. Na een ronde in de 1.52 te hebben gezeten wist hij de ronde die daar op volgende, constant in de 1,49.9 te zitten. En lag hiermee op een vijfde plaats. In zijn laatste ronde wist hij zelfs een 1.8.9 op het asfalt neer te leggen. Met deze tijd start Bloemhard morgen vanaf een vijfde plaats. Dit is een zeer knappe prestatie. Frank Gallagher wist zich ook sterk te verbeteren met een 1.55.1 start de Engelsman morgen vanaf P18.

Dit is het einde van deze liveblog

Deel op social media: