North West 200 2018 Update

Van dinsdag 15 t/m zaterdag 19 mei is het Performance Racing Team Achterhoek actief tijdens de North West 200 in Noord Ierland. Het team komt uit in de Superbike, Superstock en Supersport klasse met Joey den Besten, Johan Fredriks, Ilja Caljouw en Pierre Yves Bian. Volg hier de laatste updates.

Dag 1 dinsdag 15 mei 2018: De eerste kwalificaties

Terwijl donderdag Henk en René al met de vrachtwagen op pad waren gegaan, was de rest van het team op zaterdag per vliegtuig gearriveerd in Noord Ierland. Nadat de boel was opgezet genoot men van wat vrije uren. Op maandag vond de rijders briefing plaats waarna het op dinsdag tijd was voor de actie. De eerste kwalificatietrainingen en de nieuwkomerstraining

Ilja Caljouw begon vandaag aan zijn eerste kennismaking met de North West 200 tijdens de nieuwkomerstraining. De Yamaha coureur kon onder droge omstandigheden te trainen tijdens de nieuwkomers training. Aan het einde van de training kreeg hij helaas te maken met een lekke radiateur. Hierdoor kon de coureur uit Smilde niet veel rijden gedurende de Supersport training.

Joey den Besten begon dinsdagochtend voor de tweede keer aan zijn avontuur op de North West nadat hij vorig jaar debuteerde in de Supersport klasse. Dit jaar is het toch net even iets anders in de Superbike klasse tussen het grote geweld. De eerste training kon Den Besten onder droge omstandigheden rijden. Na 3 ronde kwam er echter een rode vlag situatie. Hierbij had Johan Fredriks een crash meegemaakt waarbij hij helaas een gebroken enkel heeft opgelopen. Tijdens de Superstock training waren de omstandigheden half nat. Joey nam hierin geen risico’s en reed de training gewoon goed uit.

Performance Racing nieuwkomer Pierre Yves Bian maakte evenals Ilja Caljouw zijn North West 200 debuut. De Fransman kende een goede eerste dag in Noord Ierland en had de snelheid er goed in zitten en was tevreden over zijn eerste kilometers in Noord Ierland met het voor hem nieuwe team.

We kunnen spreken van een dag met wisselende omstandigheden. De week is nog en er zijn nog vele kilometers te rijden. Het Performance Racing Team wenst Johan Fredriks veel sterkte bij het herstel van zijn gebroken enkel. Jammer dat voor hem het North West avontuur al naar 1 dag moet eindigen.


Deel op social media: