Pech en spektakel tijdens eerste IRRC weekend in Hengelo voor Performance Racing Achterhoek

Afgelopen weekend stond op ons thuiscircuit de Varsselring de eerste ronde van het nieuwe IRRC seizoen op het programma. Performance Racing kende een bijzonder weekend voor het thuispubliek in Hengelo. Goede resultaten en pech tekende het eerste raceweekend van het seizoen voor het team uit Hengelo. Ondanks wat pech hebben Joey den Besten en Jochem van den Hoek van zich doen laten spreken .

De dagen voorafgaand aan het evenement zijn altijd erg druk en hectisch. Maar op vrijdagavond stond dan ook alles gereed om het weekend goed van start te gaan. De extra grote tent op de paddock was goed bezet mede door de 250 en 500cc machines die ook in weer eens in actie kwamen ter gelegenheid van het 50 jarige jubileum.

Zaterdag Op zaterdag was het dan zover, de eerste meters van het weekend op de Varsselring met nieuw asfalt. De beide heren hadden er zin in en waren van zins iets moois te laten zien aan het thuispubliek. Buiten dat was het natuurlijk ook belangrijk om er gelijk bovenop te zitten, want een goed begin is immers het halve werk.

Kwalificaties IRRC Supersport Als eerst was het de beurt aan Joey om zich te laten zien in de eerste kwalificatie. De coureur uit Borculo was direct goed onderweg  en wilde gelijk een goed tempo rijden zodat hij een goede uitganspositie zou hebben voor de wedstrijd op zondag.  Door een storing met de tijdwaarneming waren de tijden niet geregistreerd en dus moest het in de tweede kwalificatie sessie gaan gebeuren.  Joey had aan zijn training in BeNeCup een zeer goed gevoel overgehouden door de voorlopige pole te pakken. De tweede kwalificatie wilde de Yamaha coureur dus echt gaan vlammen. Dat deed hij ook direct en zette gelijk zeer goede tijden op de klok. Joey had de snelste tijd in handen maar net voor het einde van de kwalificatie kwam de Fransman Pierre Yves Bian hier nog onderdoor. Joey wist een   1:53.1 neer te zetten en was hiermee twee tiende langzamer dan de man op pole. Zo mocht hij dus vanaf een tweede plek starten zondag.

Kwalificaties IRRC Superbike Het was afwachten hoe het dit weekend in Hengelo zou gaan. Ondanks dat het in Croix nog wat zoeken en wennen was, had men toch het vertrouwen dat het dit weekend goed moest gaan komen met de nieuwe Kawasaki. Jochem had er erg veel zin in en was van plan om zich echt te laten zien aan het publiek in Hengelo. Ook Jochem had tijdens de eerste kwalificatie te maken met dezelfde computerstoring waardoor de tijden niet werden waargenomen. In de BeNeCup kwalificatie had Jochem zich al flink laten zien. Hierdoor had de Brabander zeer veel vertrouwen voor QP2 van het IRRC. De Superbike coureur was direct snel onderweg en wist zeer constante tijden op de klok te noteren.  Jochem reed zijn snelste ronde met een tijd van 1.49.4 deze tijd was  goed voor een  4e startpositie. Een zeer knappe prestatie als je ziet waar Van den Hoek vandaan komt qua het aantal kilometers dat hij gereden heeft op de nieuwe Kawasaki. In de BeNeCup wist Jochem de 3e tijd te noteren.

Zondag RaceDay De zondag, de dag van de races op de Varsselring. Altijd een zeer spannende dag voor zowel het team als het publiek. Het weer was iets minder dan op de trainings-dag maar desondanks was het weer goed genoeg voor een mooie en spannende wedstrijddag.

 

Race 1 IRRC Supersport Joey was zeer gefocust bij aanvang van deze eerste IRRC wedstrijd. Hij wilde direct laten zien aan zijn concurrentie dat het zijn thuisrace was. Om 10.10 uur was het dan eindelijk zover en ging de eerste race van start. De start van Joey was zeer goed en hij was gelijk als eerste weg. Na de eerste doorkomst had Den Besten al een gaatje geslagen op zijn landgenoot Davy Thoonen. Joey was zeer goed onderweg en had de smaak te pakken. De daaropvolgende ronde ging het echter mis en ging Joey onderuit. Jammer want, hij was juist zo goed onderweg. Een DNF in race 1.

Race 1 IRRC Superbikes Jochem wilde het vandaag laten zien. Hij was bij de start goed weg en had zich de top 5 ingereden en ging op jacht naar de  voorste plaatsen. Na twee ronden kwam er een ronde vlag waardoor er een herstart plaatsvond. Bij de herstart was Jochem niet echt goed weg en dook hij als 6e de eerste bocht in. Bij de volgende ronde had Jochem echter al flink wat plaatsen gewonnen en had zich mede door een zeer fraaie inhaal actie opgewerkt naar de derde plaats. De coureur uit Werkendam bleef rustig en hield zijn derde plaats zeer knap vast en haalde hiermee zijn eerste podium voor Performance Racing Achterhoek! Een zeer knappe prestatie van ‘Sjakie Spektakel’!!

Race 2 IRRC Supersport In race twee wilde Joey revanche nemen op de valpartij van race 1. De Supersport coureur wilde aan het publiek laten zien wat hij in zich had.  Bij de start ging Joey als derde de eerste bocht in en op jacht naar de koppositie. De koppositie had de Yamaha coureur nog in de eerste ronde te pakken.  Zaak was nu om weg te rijden van de man achter hem Davy Thoonen. Joey wist zich los te tijen en controleerde de race. Joey wist ronde na ronde uit te lopen en zo als winnaar over de eindstreep te komen. Hiermee had Den Besten zijn eerste podium van 2017 te pakken met de daarbij behorende 25 punten.

Race 2 IRRC Superbike Na in de eerste IRRC race derde te zijn geworden had Jochem de smaak te pakken. De Kawasaki rijder wist de eerste BeNeCup race winnend af te sluiten. Jochem had duidelijk een goed weekend en wilde deze goede lijn doorzetten tijdens de tweede race voor het IRRC. Wie weet wat hij hier nog kon uitrichten? Bij de start was Jochem als een speer weg. Helaas werd Jochem slachtoffer van een situatie waarbij twee coureurs tegen elkaar aankwamen en Jochem hierin mee namen. De Performance Racing coureur kwam hard op zijn hoofd op het asfalt terecht en liep een hersenschudding op. Erg jammer dat dit Jochem moest overkomen mede omdat, hij echt goed onderweg was tijdens de race dag op Varsselring. Helaas geen punten in race twee voor de Werkendammer.

 

Al met al kunnen we zeggen dat we ondanks de crashes een goed weekend hebben gehad. Het was jammer dat dit ons moest overkomen anderzijds hebben we ook hele goede prestaties neergezet en aan de concurrentie laten zien wat ze van ons kunnen verwachten het aankomende seizoen. Het Performance Racing Team wil al haar sponsoren, club van 50 leden en andere belangstellende bedanken voor hun komst naar de Varsselring.
Voor een uitgebreider fotoverslag kijk op onze Facebookpagina. Ook personen die geen Facebook hebben kunnen dit fotoalbum bekijken.

 

 

 

Deel op social media: