Performance Racing Achterhoek gaat voor spectaculaire IRRC seizoenstart tijdens 50ste keer wegrace op thuisbasis in Hengelo

Aankomend weekend zal het International Road Racing Championschip traditiegetrouw van start gaan op circuit ‘De Varsselring’ in Hengelo Gld, de thuisbasis van het Performance Racing Team. De 2017 editie van de wegraces op het enige stratencircuit van Nederland, beloofd op voorhand een bijzondere te worden. Dit jaar is het namelijk de 50ste keer dat er geracet zal gaan worden op de Varsselring.  Performance Racing Achterhoek wil tijdens haar thuisraces graag een spectaculaire seizoenstart maken.

50e editie van een bijzonder evenement

Dat het op voorhand een bijzonder weekend gaat worden is duidelijk. Ieder jaar is het weekend in Hengelo weer speciaal voor het team. Afgezien van het feit dat het de thuisraces zijn. Is het ook nog eens de seizoenstart van een nieuw IRRC seizoen. Deze editie beloofd zoals gezegd erg bijzonder te worden omdat het de 50e editie is!

2 takt klasse
De tweetakt klasse is al een aantal jaren uit het beeld van de Nederlandse wegracerij verdwenen. Dat dit eeuwig zonde is mag duidelijk zijn. Voor de 50ste Hamove Wegraces, hebben een aantal regionale coureurs  de handen in één geslagen om een tweetakt klasse te realiseren tijdens de aankomende editie. Onder andere Ernie Sala, Hans Smees en onze eigen teammanager Tonny Wassink zullen hun opwachting maken in deze klasse. Het belooft op voorhand een waar spektakel te gaan worden.

IRRC
Zoals eerder aangegeven gaat het IRRC kampioenschap 2017 beginnen op de Varsselring. Het Performance Racing team zal dit jaar ook weer sterk aan de start verschijnen met in de Supersport Joey den Besten en in de Superbike klasse zal Jochem van den Hoek zijn Kawasaki ZX10 de sporen gaan geven.

IRRC Supersport
De strijd in de IRRC Supersport ligt helemaal open en gaat in 2017 een kampioen krijgen. Regerend kampioen Mareck Cherveny is namelijk verkast naar de Superbike klasse. Joey zal er samen met het team weer alles aan gaan doen de titel weer naar Nederland te halen. Echter zal dit niet een makkelijke zaak gaan worden. Het Supersport veld kent een aantal nieuwe en zeer sterk opkomende rijders. Aankomend weekend zal Joey gaan proberen zijn eerste zet op weg naar de titel te maken. Joey gaat de strijd aan voor het podium en zal alles eruit proberen te halen een goed resultaat neer te gaan zetten.

IRRC Superbikes De Superbike klasse kent dit jaar een zeer sterk deelnemersveld en er is op voorhand dan ook niet te zeggen wie er de titel zou kunnen gaan pakken. De top vijf zal zeer aan elkaar gewaagd zijn en om ieder stukje asfalt vechten voor een goede klassering. Performance Racing coureur Jochem van den Hoek zal op zijn gloednieuwe Kawasaki de strijd aan gaan in deze zeer spectaculaire klasse. Jochem gaat zich proberen in de top 5 te nestelen maar kijkt ook uit naar misschien een uitschieter naar het podium. We zullen zien wat Sjakie Spektakel in zich heeft.

Samen met onze sponsoren, club van 50 leden en andere belangstellende hopen wij op een zeer goed weekend met mooi weer en goede prestaties. U bent vrij om een kijkje te komen nemen onze extra grote tent. Hier kunt u terecht voor een hapje en een drankje en kunt u een kijkje achter de schermen nemen. Ook zullen de tweetakt machines hier te zien zijn. Zaterdag staan er voor beide mannen een aantal kwalificaties op het programma. Beide coureurs zullen om extra kilometers te maken hoogstwaarschijnlijk ook te zien zijn in de BeNeCup klasse. Zondag zullen de races worden verreden voor het tijdschema kijk op www.hamove.nl

Wij zien u graag aankomend weekend tijdens onze thuisraces op de Varsselring in Hengelo Gld

 

Deel op social media: