Performance Racing Achterhoek met volledig team bij prestigieuze North West 200 in Noord Ierland.

Door Henk Teerink

Performance Racing Achterhoek was vorige week met het volledige team afgereisd naar Noord Ierland voor één van de bekendste road races ter wereld; de North West 200! Het team van Tonny Wassink kan met een goed gevoel terugkijken op de prestaties en ervaringen in de wedstrijden.

Foto Matin van Ellinckhuijzen

Het team van Tonny Wassink was met Joey den Besten en Jochem van den Hoek afgereisd naar de beroemde road race. Johan Fredriks was de derde rijder en deelde tijdens het evenement de tent met Performance Racing Achterhoek. Het circuit van de North West 200 is ruim veertien kilometer lang. De baan wordt gekenmerkt door lange rechte stukken dwars door dorpen, gevolgd door krappe chicanes met de stoepranden kortbij. Voor Den Besten en Fredriks was de eerste keer dat zij deelnamen aan een dergelijke road race. Beide coureurs keken dan ook hun ogen uit en stapten vol enthousiasme van de motor.

 

Den Besten kende de nodige technische problemen, waardoor hij belangrijke rijtijd miste om de baan goed te leren kennen. Zijn beste uitslag was een eenentwintigste plaats in de tweede Supersport wedstrijd. Fredriks werd keurig twaalfde in de tweede Superbike-wedstrijd. Er werden wedstrijden op donderdag en zaterdag verreden. Tijdens de hoofdraces op zaterdag was de baan grotendeels half nat, waardoor er lastige omstandigheden ontstonden. Fredriks zijn reactie na afloop van de laatste race: ‘Ik heb de baan tijdens het evenement steeds beter leren kennen, maar dat kost gewoon tijd. Het blijft spannend op die lange rechte stukken met klapperende kuipruiten. Je hebt het gevoel dat je op fietspad rijdt met ruim 300 km/h. Ik heb vooral gecontroleerd gereden en nergens echt de rand opgezocht.’

Van den Hoek heeft meer ervaring in deze road races en reed onder andere vorig jaar ook al de Isle Man TT. De ervaring was vooral in de eerste Superstock-wedstrijd op donderdagavond goed te zien, toen hij na een sterke wedstrijd op een keurige elfde plaats over de finish kwam. ‘Ik heb vooral in de eerste ronden flink aangezet. Toen de banden wat minder werden, heb ik gecontroleerd de race uitgereden met een prachtig resultaat tot gevolg.’, was de reactie van de Brabander. Op zaterdag had Van den Hoek iets minder naar zin om de half natte baan. Hij verremde zich in beide Superbike-wedstrijden, waardoor hij niet de resultaten kon boeken die hij voor ogen had. Alastair Seeley was de grote man met drie overwinningen. In totaal heeft Seeley nu een recordaantal van 21 overwinningen in de North West 200!

 

Deel op social media: