Performance Racing Achterhoek coureurs doen goede zaken in Oss!

Afgelopen weekend tijdens het Pinksterweekeinde stonden de Pinksterraces van Oss weer op het programma. Dit jaar werd er niet alleen gereden door alle ONK klassen, maar ook door het IRRC. Nadat in Hengelo de eerste twee wedstrijden al waren verreden, was het nu dus tijd voor de tweede IRRC ronde van het seizoen 2014. Performance Racing Achterhoek was van zins om ook in Oss een goed resultaat neer te zetten.

 

Op zaterdagmiddag werd de vrachtwagen ingepakt om vervolgens later die middag af te reizen naar het Paalgraven circuit in Oss. Toen we in Oss aankwamen werd de tent opgezet en alles klaar gezet en kon ons weekend van start gaan. Het was broeierig warm in Oss maar ondanks dat scheen de zon wel en beloofde het een warm weekend te gaan worden

Zondag

Op zondag werd er getraind en stonden er voor zowel Frank als Joey twee kwalificaties op het programma. Het beloofde een warme maar mooie dag te gaan worden waarbij het z’n 27 graden was.

IRRC Oss 2014 foto Henk Teerink (37)

 Kwalificaties IRRC supersport Joey den Besten

Voor Joey zou het wel weer even wennen worden naar dat hij in 2010 voor het laatst op het Paalgraven circuit in Oss had gereden. We moesten dus even afwachten hoe het Joey zou vergaan. Om 9.00 uur was het de beurt aan de mannen uit de IRRC supersport om de baan te betreden. Joey had er zoals gewoonlijk weer zin in en was gebrand op een goede kwalificatie De eerste kwalificaties zou voor hem even afwachten worden en gewoon rustig aan doen en de baan een beetje beter leren kennen. Na een aantal ronden wist Joey zich steeds meer een weg te banen op het Paalgraven circuit. Al snel wist Joey het gas steeds meer te vinden en kon hij harde gaan rijden.. Toen de eerste kwalificatie afgelopen was stond er een  tijd van 1.42.2 op de klok. Dit was goed voor een voorlopige zesde trainingstijd . Iets waar Joey zelf niet echt tevreden over was, maar als je bedenkt dat hij in 2010 voor het laatst in Oss had gereden zat hij er toch goed bij. Om er echt goed bij te kunnen zitten moest hij negendendertigers gaan neer zetten op het asfalt. Een goed doel voor QP2 dus!

 

Terwijl monteur Johan Vos de Yamaha R6 weer helemaal had klaargemaakt kon Joey in de middag beginnen aan zijn tweede kwalificatie van de dag. Deze kwalificatie moest het gebeuren en  zou hij een goede tijd moesten neerzetten voor een mooie plek op de grid. Terwijl Kees en Lisanne in de pitstraat stonden kon Joey beginnen aan zijn tweede kwalificatie. Hij wist het gas meteen te vinden en per ronde ging er elke keer z’n 2 seconde van zijn tijd af. Hij probeerde een vrije baan voor zich te krijgen en nog een keer goed aan te zetten, hierbij zette hij een tijd van 1.39.3 neer. Hiermee stond Joey derde op de startings grid en vertrok hij dus vanaf de eerste rij! Hiermee waren we heel tevreden!

IRRC Oss 2014 foto Henk Teerink (12)

Kwalificaties IRRC Superbikes Frank Bakker     

Frank had er voor dit weekend ook weer erg veel zin aan en was zelf ook erg benieuwd hoe het hem zou afgaan op de Kawasaki. Intussen was hij ook nog vader geworden van een zoon. Kortom Frank kon zich in Oss focussen op het rijden met de Kawasaki. Na de race in Hengelo waren er een aantal wijzigingen aan de motor doorgevoerd we waren erg benieuwd hoe dit zou gaan uitpakken. Frank had er veel zin in en was van plan om rustig zijn tempo op te bouwen dit lukte hem aardig en kon met een voorlopige achtste plek op de lijst met een tijd van 1.40.7 echt wel tevreden zijn.

 

De tweede kwalificaties ging Frank met vertrouwen in. Hij kon weer goed zijn eigen tempo rijden en proberen er zo goed mogelijk bij te zitten . Lukte hem aardig en  had een tijd van  1.39.2 hiermee mocht hij vertrekken vanaf P10 voor de race dag op maandag.

 

Maandag Race Day

Na een nogal onrustige nacht , nadat er een storm over het Paalgraven circuit was komen waaien en we midden in de nacht eruit moesten om de tent vast te houden werden we wakker met wat minder slaap uurtjes dan normaal. Om ons heen en verder op het paddock was de nodige schade aangericht en waren heel wat tenten weggewaaid en gesneuveld. Maar in de ochtend scheen de zon gewoon weer en was er aan de lucht in ieder geval niks te zien.. We hadden geluk dat bij ons gelukkig alles was gebleven. We konden dus zonder enig op onthoud beginnen aan de race day.

 

Race 1 IRRC Supersport

Om 12.00 werd de eerste race in het IRRC Supersport verreden. Bij het IRRC 600  waren een aantal gastrijders te weten, Davy Thoonen en Ron Looijenstein. Deze coureurs deden niet voor de punten mee maar wel de dagprijzen.

 

Joey had een hele goede start en was direct als eerste weg. Hij kon aan de kop  blijven tot het achterste gedeelte van het circuit want toen werd hij ingehaald door Davy Thoonen . Thoonen reed vrij snel weg waardoor het voor Joey moeilijk werd om er naar toe te rijden. Joey kon het een aantal ronden volhouden om de tweede plek in de race voor hem op  te eisen. Maar toen kreeg hij de heette adem van de Belg Timothi Baken in zijn nek. Dit leverde een mooie strijd op waarbij Joey nog wel op de tweede plek lag, maar de Belg toch wel steeds verder naar den Besten toe reed. Uiteindelijk ging Timothi hem toch voorbij en lag Joey op een derde plek in de race. Hij probeerde nog wel bij de Belg aan te klampen maar dit lukte echter niet. Joey lag een aardig eindje voor op de vierde man waardoor hij save de wedstrijd op een derde plek kon uitrijden. Omdat de gastrijders niet voor de punten meededen. Is Joey totaal 2e geworden en heeft dus 20 punten voor het kampioenschap. Hiermee neemt Joey ook gelijk de leiding in de IRRC Supersport  kampioenschap! Op naar race 2

IRRC Oss 2014 foto Henk Teerink (31)

Race 1 IRRC Superbikes

Voor aanvang van de eerste race in het IRRC superbikes, begon de lucht al meer en meer donker te worden. Het was nog droog dus er werd op gewone banden gestart  De start was redelijk goed en Frank kwam als achtste door in de eerste ronde. Hij kon nog niet verder naar voren komen en achter hem drong de negende man aan om zijn plaats te veroveren. Desondanks kon Frank de achtste plek nog behouden. Naar z’n vier a vijf ronde begon het te onweren en keihard te regenen, hierdoor moest de wedstrijd leiding de wedstrijd eindigen met code rood. Hierdoor finishte Frank op een achtste plaats.

IRRC Oss 2014 foto Henk Teerink (1)

Race 2 IRRC Supersport

Nadat het een aantal minuten stil had gelegen kon de organisatie weer verder met programma. Hierdoor liep men wel uit en ook mede door een crash in de Dutch Supersport van coureur Mick Janssen . De wedstrijd werd ingekort van 16 naar 12 ronden, dit vanwege de tijd. Na het goede resultaat dat Joey had behaald in race 1 ging hij vol vertrouwen race 2 in. De start van de man uit Halle was ditmaal niet zo goed als in de eerste race. Hierdoor kwam hij als vierde door in de eerste ronde. Joey probeerde wel naar de derde man toe te rijden maar dit lukte hem echter niet. Hij moest genoegen nemen met een vierde plaats in de tweede race. Maar door de gasrijders is hij totaal derde geworden. Een goed weekend voor Joey dus.

IRRC Oss 2014 foto Henk Teerink (48)

Race 2 IRRC Superbikes

Frank mocht als laatste nog een keer aantreden met de Superbikes. De start van Frank was goed en hij kwam in de eerste ronde door op een mooie 6de plaats. Hier bleef Frank een aantal rondjes rijden  Vrijwel de gehele race kon Frank de 5de man onder druk zetten en kon het tempo goed volgen. Hij deed een aantal keer een goede poging maar kon er nog niet voorbij komen. Frank bleef jagen vol de druk erop zetten en drie rondjes voor het einde wist Frank de vijfde man voorbij te gaan en de wedstrijd op een super vijfde plaats uit te rijden . Door de gastrijders werd Frank totaal vierde!! Een topprestatie gezien hoe het de laatste tijd niet wou lukken. Frank heeft meer en meer vertrouwen gekregen met de nieuwe afstellingen. Iets wat hij beloond heeft met een totaal vierde plaats in race 2. We zijn er nog lang niet, maar we zijn een goede weg ingeslagen aldus Frank Bakker.

IRRC Oss 2014 foto Henk Teerink (9)

Het team heeft met elkaar dit weekend een goede prestatie geleverd Zowel Frank als Joey hebben weer goede stappen gemaakt. We moeten op deze voet doorgaan en deze lijn vasthouden dan komt verder resultaat vanzelf. Beide coureurs hebben een goede stap gezet in het kampioenschap,een leuk en gezellig weekend!! Nu heeft het team een weekje rust waarna het 21 en 22 juni weer afreist naar het Belgische Oostende voor de vijfde en zesde wedstrijd in het IRRC.

 

Namens Performance Racing Achterhoek,

Arno Wassink en Kai Zweverink

Deel op social media: