Tweemaal podium voor Performance Racing team tijdens leerzaam BeNeCup weekend in Croix

Het Performance Racing Team Achterhoek stond het afgelopen weekend aan de start bij de eerste ronde van het BeNeCup kampioenschap in het Franse Croix. Het team nam deel aan dit evenement ter voorbereiding op het IRRC seizoen dat op 6 en 7 mei van start zal gaan op de Varsselring in Hengelo.

Donderdag vertrok het team richting Frankrijk om hier op vrijdag deel te nemen aan de vrije trainingen. Hiermee had het team de gelegenheid om veel kilometers te maken en vooral met de nieuwe Kawasaki ZX10R machine veel te testen. Deze dag werd zowel door Supersport coureur Joey den Besten als zijn teamgenoot Jochem van den Hoek goed benut. Op zaterdag stonden er voor beide coureurs twee kwalificaties op de planning.

Kwalificaties BeNeCup Supersport.
Joey had voor het evenement in Croix al veel kilometers gemaakt. Dit weekend was het zaak om wedstrijdritme op te doen en lekker te rijden. Uiteraard wilde het team en de Yamaha coureur meestrijden voor de overwinning en dus ging Joey er in de ochtend meteen vol voor. Joey wist een tijd van 0. 55.8 neer te zetten op het zeer snelle en korte circuit van Croix.  De tweede kwalificatie ging nog stukken beter en zat de snelheid er direct goed in. Joey wist een tijd van 0.55.1 te noteren. Hiermee had hij zijn eerste pole van 2017 te pakken.

Foto: Didier Loncou

Kwalificaties BeNeCup Superbikes
Afgelopen dinsdag in Assen had Superbike coureur Jochem van den Hoek voor het eerst kennis gemaakt met de nieuwe Kawasaki ZX10. Dit weekend waren er dan ook verder geen verwachtingen en was het zaak om de nieuwe motor beter te gaan leren kennen. Op vrijdag hadden het team en Jochem in elke sessie weer nieuwe aanpassingen gedaan wat, resulteerde in verbeteringen gedurende de dag. Het was dan ook op zaterdag afwachten hoe het zou gaan. De eerste kwalificatie wist Jochem  0. 55.7 te rijden. Hiermee stond hij op P9. Na de eerste kwalificatie werden er een aantal aanpassingen gedaan in de hoop nog wat naar voren te kunnen komen. In de tweede kwalificatie wist Van den Hoek zijn tijd aan te scherpen naar een 0. 55.1. Dit was goed voor een 8e tijd


Foto: Didier Loncou

Tijdens de ‘RaceDay’ op zondag was het aanzienlijk frisser dan de dagen ervoor. Maar ondanks dat had het team er weer zin in en was vol vertrouwen om een goed resultaat neer te gaan zetten.

Race 1 BeNeCup Supersport
Joey was goed weg bij de start en kon direct naar voren komen. Joey wisr al snel samen met de tweede man van de rest weg te rijden. De Performance Racing coureur wist ronde na ronde de tweede man van zich af te schudden tot dat er een rode vlag kwam en de wedstrijd werd stilgelegd. Er kwam een herstart en ook daar was  Joey weer heel snel weg en wist net als voor de rode vlag, de leiding in handen te nemen. Na z’n 3 ronden te hebben gereden kwam er weer een rode vlag. Hierna besloot de wedstrijdleiding de race te beëindigen. Hiermee finishte Joey op P1 en was het eerste podium van dit jaar een feit!

Race 1 BeNeCup Superbikes
Voor Jochem was het afwachten hoe het allemaal zou gaan. Ondanks dat er het hele weekend verbeteringen waren was alles toch nog wel wennen. De start van Jochem was niet goed, dit kwam door dat de voorkant van de motor niet aan de grond wou blijven bij de start. Dit had als gevolg dat Jochem veel plaatsen verloor. Dit was natuurlijk niet wat Sjakie Spektakel wilde en daarom probeerde hij het direct in de eerste goed te maken. Maar dit liep echter iets anders af omdat Jochem de bocht niet kon halen en de grindbak in reed. Gelukkig viel hij niet, maar, een goede klassering was gezien. Jochem kon niet echt zijn wegvinden na het incident bij de start. Hij besloot daarom een vroegtijdig einde aan de wedstrijd te maken en het paddock op te zoeken.

Race 2 BeNeCup Supersport
Doordat er veel crashes waren geweest liep het programma flink uit. De start van Joey was ditmaal niet zo best en was als 4e weg. Het beloofde een spannende race te gaan worden. Na een aantal ronden te hebben gereden wist de coureur met startnummer 65 zich knap terug te vechten naar een 2e plek in de race. Hierna probeerde Joey het gevecht aan te gaan met de snelle Belg voor hem. Joey probeerde er langs te komen maar het lukte hem niet. Hij besloot dan verder ook geen onnodige risico’s te nemen door er perse voorbij te willen gaan en finishte op een mooie 2e plaats!  2 maal podium dus!

 

Race 2 BeNeCup Superbike
Na de Supersport race was het de beurt aan Jochem voor zijn tweede Superbike wedstrijd van de dag. Tussen beide race was door het team keihard gewerkt om te kijken of ze wat konden veranderen aan de data. Hiermee wilde men proberen het steigeren van de motor bij de start zien te voorkomen. Het team had de tijd de er was goed besteed en hoopte dat er zo een beter resultaat zou komen. De start van Jochem was goed maar, desondanks moest Jochem toch 2 plaatsen prijsgeven. Jochem wist direct het gevecht aan te gaan. Het rijden ging een stuk beter dan in race 1 en ‘Sjakie Spektakel’ wist snel de aansluiting te vinden met de mannen voor hem. Hij wist zich weer terug te vechten naar P8 en finishte zo mooi binnen de top 10.

 

We kunnen terugkijken op een zeer goed en leerzaam weekend in Frankrijk. Joey heeft zijn eerste twee bekers van het seizoen te pakken. Ook Jochem heeft weer een heleboel geleerd op de nieuwe Kawasaki. We zijn er nog lang niet maar de monteurs zijn samen met Jochem op de goede weg om de motor goed te krijgen. Het was dus een zeer zinvol en leerzaam weekend voor ons. Nu gaan we ons langzaam voorbereiden op onze thuisraces in Hengelo op de Varsselring 6 en 7 mei. Hier gaat voor ons het IRRC kampioenschap van start. Tevens is dit de enige wedstrijd voor het IRRC in Nederland, voor ons team is dit natuurlijk een speciaal weekend

 

 

 

Deel op social media: