Performance Racing Achterhoek hervat IRRC competitie aankomend weekend in het Finse Imatra

Vrijdag 7 t/m zondag 9 juli staat de tweede ronde van het IRRC op de kalender. Tijdens dit weekend zal de derde en vierde wedstrijd van het seizoen worden verreden Ondanks dat het team de afgelopen tijd een moeilijke tijd heeft doorgemaakt door het overlijden van Jochem zullen we toch de draad weer op moeten pakken en ons moeten richten op het aankomende weekend en de raceweekenden die nog zullen gaan volgen. We zullen er aankomend weekend dan ook weer vol voor gaan om een goede prestatie neer te zetten en er een mooi weekend van te maken.

 

Na een periode van meer dan een maand, gaat de IRRC competitie aankomend weekeinde weer van start in het Finse Imatra. De wedstrijd die vorig jaar later op de kalender stond maar door het wegvallen van de wedstrijd in Oss naar voren is gehaald.

IRRC Supersport
Joey Den Besten zal samen met het Performance Racing team de strijd aan gaan tijdens het tweede raceweekend van het seizoen 2017. Tijdens het eerste weekend op het thuiscircuit in Hengelo kende Joey in race 1 een val waardoor hij niet aan de finish kwam. In De tweede race kende Joey meer geluk door deze winnend af te sluiten.  Door zijn winst in Hengelo staat Joey momenteel op een vierde plaats in het kampioenschap met 25 punten. Het aankomende weekend zal Joey dus weer flink de strijd aan moeten gaan om weer een goede klassering te behalen. De monteurs hebben er weer voor gezorgd dat de Yamaha R6 er top bij staat. Tussen de wedstrijd in Hengelo en aankomend heeft Joey nog een ééndaagse test afgelegd op het circuit van Zolder. De test is  goed verlopen en Den Besten heeft een goed gevoel overgehouden aan de test. Hiermee  heeft hij zich goed voorbereid op de wedstrijd van aankomend weekend.

Open klasse 1000cc
Naast de vaste IRRC Supersport wedstrijd zal Joey aankomend weekend ook zijn opwachting maken in de Open 1000cc klasse op de Kawasaki ZX10R. Dit doet Joey om zo meer ervaring op te doen op een 1000cc. Dit is dus puur als training en om te kijken hoe dit Joey af zal gaan.

Dinsdagavond zal het team richting de boot in Duitsland vertrekken waarna ze donderdagochtend aan zullen komen in Helsinki om zo de reis richting het circuit voort te zetten. Vrijdag in de namiddag zal er voor de eerste keer worden getraind. Dit zijn vrijetrainingen. Zaterdag zullen de kwalificaties op het programma staan en zondag staan de races gepland.

Het zal aankomend weekend allemaal even anders zijn door wat er de afgelopen tijd allemaal is gebeurt. Ondanks alles willen we ons als team vol richten op aankomend weekend en een goede prestatie neerzetten in de strijd om het kampioenschap IRRC Supersport. We zullen er alles aan doen en we gaan ervoor aankomend weekend!

 

Deel op social media: