Performance Racing Achterhoek in 2024 met Adam McLean in IRRC Supersport 600

Het jaar 2023 loopt bijna op zijn einde en het wegraceseizoen is ook alweer even afgelopen. Het is rondom het Hengelose motorsportteam dan ook een tijdje stil geweest, maar achter de schermen heeft men zeker niet stilgezeten. Performance Racing is namelijk verheugd te kunnen mededelen dat het in 2024 met de Noord-Ier Adam McLean aan de start gaat verschijnen. McLean is een pure straatracer en behaalde al diverse topklasseringen tijdens de North West 200 en de TT Isle Of Man. Het aankomende seizoen gaat hij voor het Performance Racing team rijden in de IRRC Supersport 600. 

Foto: Performance Racing Achterhoek

Met de komst van McLean haalt het Achterhoekse raceteam een echte straatracer aan boord. Zo wist de Noord Ierse coureur al enkele top vijf klasseringen te noteren in de Supersport 600 klasse tijdens de North West 200. Tijdens dit evenement wist hij zelfs al eens op het podium te komen. Daarnaast heeft de coureur een overwinning tijdens de Ulster GP op zijn naam staan en was hij de snelste nieuwkomer tijdens de Isle Of Man TT in 2017. Naast zijn successen in de Supersport 600 klasse, heeft de coureur ook veel podiums en overwinningen weten te behalen in de SuperTwin klasse. 

Omdat de eerste ronde van het 2024 IRRC-seizoen samenvalt met het einde van de North West 200, heeft het team in goed overleg met McLean besloten dat hij deelneemt aan de North West 200. Dit is zijn thuisrace en is voor hem erg belangrijk. Hierdoor zal hij dus niet in Hengelo deelnemen 

 Arno Wassink Teammanager: “We zijn erg blij dat we Adam kunnen verwelkomen binnen ons team. Hij heeft veel ervaring en in het verleden al mooie dingen laten zien. Het IRRC is compleet nieuw voor hem, maar we denken dat we een mooie samenwerking aan kunnen gaan en samen op jacht kunnen gaan naar mooie successen.” 

Deel op social media: