Performance Racing en Ilja Caljouw ook in 2024 samen verder

Ilja Caljouw en het Performance Racing Achterhoek team gaan ook in het seizoen 2024 met elkaar door. Caljouw gaat net als voorgaande jaren uitkomen op een Yamaha R6 in de IRRC Supersport-klasse. Ook het aankomende jaar, wil het team een poging wagen om de titel in de wacht te slepen. 

Fotocredit: Madli Hanson

Ilja Caljouw is inmiddels een vaste waarde binnen het Performance Racing team. De Drentse coureur heeft de afgelopen jaren flinke stappen gezet en mooie dingen laten. Ondanks deze mooie podiums en overwinningen, bleef een titel tot nu toe uit. Caljouw heeft bewezen een echte ‘roadracer’ te zijn en behaalde o.a. ook mooie resultaten tijdens de North West 200. Daarnaast heeft hij laten zien constant mee te kunnen doen in de voorste gelederen van het IRRC Supersport kampioenschap. Aankomend jaar gaan team en coureur weer een poging wagen om het jaar 2024 als kampioen af te sluiten, maar om in ieder geval mee te doen bij de bovenste drie plaatsen in het kampioenschap. De voorgaande jaren is gebleken dat er veel ousiders zijn voor de titel dus makkelijk gaat het zeker niet worden.  

Teammanager Arno Wassink: “Wij zijn blij dat we weer een jaar met Ilja doorgaan. Ilja heeft veel ervaring in het IRRC Supersport en heeft bewezen dat hij mee kan doen voor het podium, maar ook voor de titel. We hopen dat we het aankomende jaar weer in een goed ritme kunnen komen waarmee we constant mee kunnen strijden voor de bovenste plaatsen.” 

Ilja Caljouw: “2023 was voor mij geen superseizoen, in het begin 2023 zaten we er nog redelijk bij maar de crash in Schleiz en problemen met het materiaal in Horice hebben niet geholpen en ik verloor de aansluiting. Ik ben blij dat ik in 2024 weer met PRA op pad ga. In Frohburg zaten we weer een stuk dichter bij de top, niet dichtbij genoeg maar het gat was te overzien. Ik hoop dat we in 2024 de laatste details kunnen vinden die ons wel helemaal naar de kop van het veld kunnen brengen. Ik wil graag meedoen voor de titel en ik ben er ook van overtuigd dat dit moet kunnen. Alles zal dan wel mee moeten zitten maar dat geldt voor iedereen.” 

Deel op social media: