Performance Racing Achterhoek in 2024 samen met Jorn Hamberg naar IRRC-Superbikes klasse

Foto: Madli Hanson

Het Hengelose Performance Racing Motorsportteam gaat in 2024 de uitdaging aan en begint aan een geheel nieuw hoofdstuk samen met coureur Jorn Hamberg. Het team en de coureur, die de afgelopen jaren zoveel succes kenden in het IRRC Supersport, zoeken in het nieuwe raceseizoen de uitdaging in een voor Hamberg nieuwe klasse. Dit nieuws maakt het team wereldkundig op haar website. 

Een goede combinatie 

De afgelopen jaren is gebleken dat het team en Jorn Hamberg een gouden combinatie waren. De afgelopen twee jaar werd op vrijwel ieder circuit de Polepositie gepakt, records verbroken, podiums gepakt en vele overwinningen gevierd. Dit succes zorgde voor veel tevredenheid bij beide partijen, maar helaas bleef een titel in het IRRC Supersport-kampioenschap steeds maar uit. Dit had diverse redenen, één daarvan was dat men vaak aan de verkeerde kant van de mediale zat en net niet alles goed op zijn plaats viel. 

Een nieuwe uitdaging 

Na tweemaal een vice -titel in de wacht te hebben gesleept, gaat het team uit de Achterhoek dit jaar voor een nieuw doel. Aankomend seizoen wil het team constant in de top vijf zitten met uitschieters naar het podium om zich zo te mengen in het gevecht om de titel.  Jorn Hamberg liet tijdens zijn gastoptreden in Frohburg al zien waartoe hij in staat was. De snelle coureur maakte een sterke indruk met een top vijf en zelfs een podium-finish. 

Teammanager Arno Wassink “We zijn heel blij dat de kogel door de kerk is en dat we dit nieuws met jullie kunnen delen. De afgelopen jaren heeft Jorn mooie dingen laten zien in de Supersport, maar wij zagen als team ook wel in dat het tijd was voor een nieuwe uitdaging. We hebben nu met Hamberg een coureur in ons midden die zich kan mengen in de titelstrijd. We zijn van mening dat we met de Kawasaki ZX10-R een goed pakket hebben en erg comparatief kunnen zijn”. 

 Jorn Hamberg: Laat ik beginnen met het feit dat ik blij ben deze stap te kunnen zetten met het Performance Racing Team. We gaan samen een nieuwe uitdaging aan! Ik wilde eigenlijk nog voor het kampioenschap in de Supersport gaan, maar toch wegens diverse punten ervoor gekozen om de overstap te maken naar de IRRC Superbikes. Het moment is daar en ben er klaar voor!” 

De verdere line-up van het team voor 2024 volgt binnenkort. 

Deel op social media: