Performance Racing Achterhoek is klaar voor een spectaculair seizoen

Door Dutch Motorsport.nl 

De plannen voor het seizoen 2017 van Performance Racing Achterhoek liegen er niet om. Coureurs Joey den Besten en Jochem van den Hoek gaan voor topposities in het IRRC en daarnaast staat ook deelname op planning aan de prestigieuze North West 200. Ook heeft het team van Tonny Wassink mooie plannen voor bij de 50e wegrace op de Varsselring. Dit alles werd afgelopen zaterdag besproken tijdens de geslaagde teampresentatie.


Foto: Henk Teerink

Er was veel nieuws te vertellen afgelopen zaterdag tijdens de teampresentatie van Performance Racing Achterhoek. Joey den Besten is een bekend gezicht in de renstal van Tonny Wassink. Den Besten heeft dit jaar met zijn Yamaha R6 maar één doel: kampioen worden in het IRRC Supersport. In 2014 veroverde hij al eens de titel en in de afgelopen twee jaar werd hij achter de Tsjech Marek Cerveny tweede. Waarschijnlijk wordt dit het laatste seizoen voor Den Besten op de Supersport. De 24-jarige coureur vertelde tijdens de teampresentatie dat zijn plannen zijn om in 2018 over te stappen naar de Superbike-klasse.

In 2017 rijdt Jochem van den Hoek namens het raceteam in de IRRC Superbike. De Brabander is inmiddels een vertrouwd gezicht bij het team. Dit jaar heeft Ven den Hoek een nieuw wapen om zich te mengen voor de podiumpositie: een nieuwe Kawasaki ZX-10R. Deze prachtige machine werd vertoond aan het publiek, die zichtbaar een gezellige avond hadden in de bedrijfshal van Boeze BV te Hengelo. Naast de wedstrijden voor Performance Racing rijdt Van den Hoek dit jaar ook opnieuw in de Isle Man TT. De coureur uit Werkendam komt daar aan de start voor een Brits team op een Honda.

De eerste IRRC-wedstrijd is meteen de thuiswedstrijd van het team tijdens de 50e wegrace op de Varsselring in Hengelo. Het circuit is door organisatie Hamove voorzien van een nieuw asfalt, waardoor volgens Den Besten en Van den Hoek de jacht geopend kan worden naar snellere rondetijden. Voor deze jubileumedities staat er ook een speciale tweetakklasse aan de start, waarbij het team drie ijzers in het vuur heeft in de vorm van Hans Smees, Henri Sala en teameigenaar Tonny Wassink. Smees werd tweemaal Nederlands kampioen in de 250cc en zal tijdens de jubileumeditie met een 500cc zijn ronden rijden over de Varsselring. Sala was in de jaren 90 één van de toprijders in het Open Nederlands kampioenschap 125cc. Teambaas Wasssink was zelf ook jaren actief in de 250cc en wil uiteraard niet onderdoen voor zijn teamgenoten. Afgelopen week was het team ook nog aan het testen in Franse Val de Vienne en dat alles om zo goed mogelijk voor de dag te komen in de thuiswedstrijd.

Maar dat is nog niet alles! Afgelopen jaar reisde het team met coureur Van den Hoek af naar de Isle Man TT. Een geweldig avontuur, waarover Van den Hoek mooie anekdotes wist te vertellen afgelopen zaterdag. Het team adviseerde hem de eerste ronde het rustig aan te doen, maar Van den Hoek kwam vervolgens met twee wielen los van de grond over de eerste heuvel. Hoezo rustig aan doen? Dit jaar staat er opnieuw een befaamde road race op de kalender van Performance Racing Achterhoek in de vorm van de North West 200. Zowel Den Besten als Van den Hoek gaan aan dit evenement van 9 t/m 13 mei deelnemen. Voor Den Besten wordt dit zijn eerste road race in Groot Brittannië. Het wordt een drukke periode voor het team, want het team vertrekt rechtstreeks vanaf de Varsselring naar het evenement. De wegrace in Hengelo GLD wordt namelijk in het weekend voorafgaand aan de North West 200 verreden.

De avond werd zoals gebruikelijk bij Performance Racing Achterhoek afgesloten met een hapje, drankje en muziek. Presteren staat voor het team uiteraard op één, maar dit moet wel gepaard gaan met de nodige gezelligheid. Wanneer u het team in het IRRC en de tweetaktklasse in het echt aan het werk wilt zien, dan kan dat tijdens de wegrace in Hengelo GLD op 6 en 7 mei. Meer informatie over het evenement is te vinden op de website van organisatie Hamove.

 

Deel op social media: