Performance Racing start nieuwe seizoen tijdens het paasweekend op Franse bodem

Aankomend paasweekend gaat dan eindelijk het nieuwe seizoen van start voor het Performance Racing team. Het in Hengelo Gld gevestigde raceteam zal in actie komen tijdens de eerste ronde van het BeNeCup kampioenschap op het Franse  circuit van Croix.

Na een lange winter zal het seizoen aankomend weekend van start gaan en zullen PRA coureurs Joey den Besten(SSP) en Jochem van den Hoek(SBK) weer in actie komen. De afgelopen winter is het door het team keihard gewerkt om alles weer vol elkaar te krijgen. Zo is er een nieuwe 2017 Kawasaki ZX10-R aangeschaft, waar men mee in actie mee zal komen in de Superbike klasse. Daarnaast is er ook het nodige werk verricht aan de Yamaha 600cc machines.

Diverse testen
Het team heeft de afgelopen anderhalve week ook de nodige testkilometers achter de rug. Vorige week is het team samen met Supersport coureur Den Besten in Frankrijk geweest om de Yamaha R6 weer aan de tand te voelen. Daarnaast heeft het team afgelopen dinsdag getest op het TT circuit in Assen. Tijdens deze test maakte Jochem van den Hoek voor het eerst kennis met zijn nieuwe Kawasaki Superbike kanon. ‘’Het gevoel is goed, de snelheid moet er nog wel wat inkomen maar hier gaan we aan werken’’ aldus van den Hoek over zijn eerste kennismaking.

BeNeCup Ronde 1 Croix
Dit weekend zal het team deelnamen aan het eerste raceweekend van het Belgisch – Nederlands Kampioenschap, een samenwerking tussen de Belgisch en Nederlandse motorsportbond. Vorig seizoen kwam het team ook al in actie tijdens het openingsweekend van de BeNeCup. Toen was het echter een voorjaarstraining nu heeft het team al de nodige kilometers achter de rug. Voor Superbike coureur van den Hoek is dit natuurlijk iets anders omdat hij niet heeft deelgenomen aan de test in Frankrijk. Joey en Jochem kwamen vorig jaar een aantal keren in actie tijdens de BeNeCup wedstrijden die samenvielen met de IRRC weekenden. Waarschijnlijk zal het team dit seizoen als de kalender het toelaat, een aantal BeNeCup weekenden meepikken als training voor de IRRC weekenden waar de prioriteit op ligt.

Hoe de kansen zullen zijn voor beide coureurs is afwachten. Uiteraard zullen de coureurs en het team er alles aan doen om een mooie prestatie neer te zetten. Maar gezien dat dit het eerste raceweekend is en we geen vaste deelnemers zijn in dit kampioenschap is het altijd even afwachten. Mocht de WIFI het op locatie toelaten dan houden we u uiteraard op de hoogte middels onze Facebook pagina.

Wij wensen iedereen een fijn en prettig paasweekend

 

Deel op social media: