Positieve voorjaarstest in Spanje voor Performance Racing Achterhoek

Performance Racing Achterhoek kijkt met tevredenheid terug op de eerste officiële test van dit seizoen. Onder de Spaanse zon werden er op het circuit van Alcarras de nodige kilometers gemaakt. Het seizoen is nu echt begonnen voor het Hengelose wegraceteam.

Na een geslaagde teampresentatie werd er ingepakt en vertrok het team richting de Spaanse zon waar van vrijdag 22 t/m zondag 24 maart een driedaagse test werd afgelegd door Ilja Caljouw, Virgil-Amber Bloemhard en Frank Gallagher.

Dag 1 vrijdag
Op vrijdag waren de weersomstandigheden direct al goed en kon het echte werk gaan beginnen. Ilja Caljouw ging goed van start, maar liep tegen problemen aan met de set-up van zijn Yamaha R6. Het team moest hier samen met hem een oplossing voor zien te vinden. Debutant Virgil-Amber Bloemhard maakte op vrijdag al direct veel ronden en begon langzaam weer te wennen aan het rijden na vijf jaar niet op een racecircuit te zijn geweest. Iedere sessie wist hij progressie te laten zien. Frank Gallagher testte met zowel een Kawasaki ZX10-R, als een Yamaha R6. De Engelsman wist sterk voor de dag te komen en al direct een goede indruk achter te laten.

Dag 2 zaterdag
De tweede dag in Spanje was aangebroken. Ilja Caljouw hoopte dat de problemen van de vorige dag konden worden opgelost zodat ook hij een lekker ritme op kon gaan bouwen. Echter, bleek niet alles te kunnen worden verholpen maar het team was samen met de coureur wel de goede weg ingeslagen om de motor naar Ilja’s hand te zetten.  Opnieuw wist Bloemhard te verrassen door meer en meer progressie te boeken. Voor Frank Gallagher was het een minder positieve dag. De coureur ging in de eerste sessie onderuit waarna hij er een aantal moest missen. De laatste sessie van de dag kon hij wel zonder problemen uitrijden.

Dag 3 zondag
Het was alweer de laatste trainingsdag onder de Spaanse zon. Voor de coureurs was het zaak, ook deze laatste dag positief af te sluiten. De set-up problemen waren opgelost en Ilja wist met zijn Yamaha R6 direct een stap in de goede richting te zetten waarin duidelijke verbetering zichtbaar was. Dit was voor de coureur uit Smilde een hele opluchting nadat hij vanaf vrijdag toch wel een beetje achter de feiten aan liep. Hij wist bijna 1,5 seconde van zijn tijd af te rijden. Zo wist hij de test toch nog goed af te sluiten. Gallagher wist na zijn val de draad weer op te pakken en kreeg het ritme weer te pakken. De coureur was dan ook zeer te spreken over het werk dat het team had verricht om alles weer klaar te krijgen. Afgezien van de val, was het een zeer positieve test. Virgil-Amber Bloemhard boekte ook weer flinke winst, ten opzichte van de voorgaande dagen en wist zichzelf hiermee elke dag te verbeteren.

Het Performance Racing team kan met een goed gevoel terugkijken op de test in Spanje. Er is hard gewerkt en op diverse fronten vooruitgang geboekt. De volgende stop is in Frankrijk, waar het team op 13 en 14 april in actie komt op het circuit van Croix voor de eerste twee races van het seizoen.

Deel op social media: