Performance Racing Achterhoek klaar voor thuisraces op de Varsselring

Na een lange winter is het dan aankomend weekend eindelijk zover. Het eerste race weekend voor het Performance Racing team staat voor de deur. En wat voor een weekend, we beginnen gelijk goed op ons thuiscircuit de ‘’Varsselring’’ in ons eigen Hengelo. Voor dit Achterhoekse team is dit een druk maar vooral heel bijzonder weekend. Het team zal uitkomen in het IRRC met haar rijders Joey den Besten en Frank Bakker.

 Poster hengelo 2014

Trainingstest Spa Francorchamps

 In aanloop naar het eerste raceweekend in Hengelo heeft het team dinsdag 22 april getraind op het circuit van Spa Francorchamps. Tijdens deze test in de Ardennen zaten zowel Frank als Joey voor het eerst weer op de motor. Frank trainde hier met zijn Yamaha R1 en Joey met zijn Yamaha R6. Het was voor Joey tevens de eerste keer dat hij op de rood zwarte Yamaha van het team reed. Het weer in België was niet echt super waardoor beide mannen eigenlijk maar één echte droge sessie hadden waar ze het gas  open konden gooien. Dit was wel jammer maar ondanks dat hebben beide mannen toch wat kilometers kunnen maken in aanloop naar aankomend weekend.

 

IRRC

Het Performance Racing team heeft voor dit jaar zijn blikken gericht op het International Road Racing Championschip. Het team is in deze klasse geen onbekende en rijd met coureur Frank Bakker al heel wat jaartjes mee in deze competitie. Voor nieuwkomer Joey den Besten is dit echter een heel ander verhaal, hij zal vooral moeten kijken hoe dit kampioenschap is.

 

Nieuw dit jaar is dat de Superbikes (1000cc) en de Supersport (600cc) apart van elkaar rijden en dus niet meer bij elkaar in. Dit maakt het vooral voor het Supersport kampioenschap een stuk leuker, doordat men een overzicht krijgt en het verschil tussen 1000cc en 600c duidelijker kan kenmerken. Met ruim 36 inschrijvingen voor het IRRC supersport en 21 voor het IRRC Superbikes beloofd het in beide klasse een heus spektakel te worden.

 

Aankomend weekend IRRC/ONK Wegraces Hengelo 2014

Vanaf vrijdag is het dan zover , de thuisraces van het team zijn een feit. Dit is voor zowel de rijders en het team altijd iets bijzonders waar lang naar uitgekeken wordt. Sponsoren en belangstellende kunnen het team dan een heel weekend lang van dichtbij volgen.

 

Frank Bakker

 Frank zal dit jaar uitkomen op de Yamaha R1 en mee gaan strijden in het IRRC Superbikes. Frank weet wat het is om in Hengelo een goede prestatie neer te zetten en zal hier ook dit weekend weer volop de strijd aangaan. Voor dit weekend heeft Frank als doel om in de top vijf te eindigen. Frank heeft er weer veel zin in en kan niet wachten om te beginnen aan de thuisraces van het team. Dus kom de nummer #51 aanmoedigen!

 ONK en IRRC Hengelo 2013. foto Henk Teerink (11)

Joey den Besten     

Joey zal dit weekend zijn debuut maken voor het Performance Racing team en onze kleuren gaan verdedigen in het IRRC supersport. Ondanks alles wil Joey en het team gaan mee strijden voor een top 3 klassering, iets wat gezien het sterke veld nog niet makkelijk zal gaan worden. Maat hij zal zelf alles op alles gaan zetten om een goed resultaat te behalen voor het thuispubliek! Let dus op nummer #65 in het IRRC supersport

Joey den Besten Performance Racing Achterhoek 2014. foto Henk Teerink (10)

Wij hopen een mooi weekend met goede prestaties en vooral ook goed weer! U bent van vrijdag t/m zondag van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen in onze tent . We staan meteen vooraan bij het parc ferme.

 

Wij zien u graag!

 

Namens Performance Racing Achterhoek,

Arno Wassink en Kai Zweverink

Deel op social media: