Zeer geslaagde teampresentatie voor Performance Racing Achterhoek bij cafe de Tol!

Donderdag avond 17 april j.l werd onder veel  belangstelling van sponsoren en andere belanghebbende de teampresentatie van het Achterhoekse Performance Racing team gehouden bij Cafe de Tol in Zelhem. Deze avond maakte het team haar plannen bekend voor het seizoen 2014. De avond werd gepresenteerd door niemand minder dan Motorschilderaar en Eurosportverslaggever Diederick de Vries. Behalve dat er vanuit de wegrace Frank Bakker en nieuwkomer Joey den Besten aanwezig waren, was ook het MX team aanwezig met hun rijders Marco Leerink en Bas klein Haneveld.

 team 1

Bij binnenkomst kon men onder het genot van een kopje koffie en een stukje cake een plaatsje opzoeken om te gaan zitten en even de nodige plaatjes te schieten van de motoren die daar opgesteld stonden. Om negen uur begonnen we met de teampresentatie en was het woord aan Diederick de Vries die het programma voor de avond bekend maakte.

Team presentatie Performance Racing Achterhoek 2014 (17)

 MX team

Team presentatie Performance Racing Achterhoek 2014 (5)

Het MX team bestaat al een aantal jaren en is een onderdeel binnen Performance Racing. Het team is onder leiding van Gerard ten Have vooral zelfstandig bezig maar maakt dus deel uit van Performance Racing. Dit team is erg gedreven in wat hun doen en heeft met Bas klein Haneveld en Marco Leerink twee jonge talentvolle rijders aan het roer. Van dit team kunnen wij veel gaan verwachten in 2014!

Marco Leerink

Team presentatie Performance Racing Achterhoek 2014 (15)

Marco Leerink is de jongste van de twee coureurs uit het MX team. Het 15 jarige talent uit Bronckhorst gaat zich dit jaar richten op het ONK 125cc jeugd. Deze klasse is nieuw  voor Marco. Vorig jaar reed hij namelijk in het ONK 85cc grote wielen  jeugd en werd daar vijfde in de eindstand. Ook reed hij buiten het ONK Jeugd nog de nodige streekwedstrijden. Dit zal hij in 2014 ook weer gaan doen alleen zal hij nu dus uitkomen op een KTM 125cc machine. De stap van 85cc naar 125cc zal dus wel even wennen zijn voor hem. Voor het ONK 125cc Jeugd heeft Marco als doel om dit seizoen vooral veel te leren op de 125cc machine en hij wil proberen om top 15 te rijden. Hij is tevens een van de jongste rijders uit deze klasse. Verder wil hij in de streekwedstrijden altijd voor de overwinning meerijden!

Team presentatie Performance Racing Achterhoek 2014 (9)

Voor meer informatie over Marco Leerink kunt u kijken op

http://marcoleerink.nl/

Bas klein Haneveld

Team presentatie Performance Racing Achterhoek 2014 (7)

Bas klen Haneveld is de oudste in het MX team en rijd ook al een aantal jaren binnen het MX team. Vorig jaar heeft Bas zich gefocust op het Open Nederlands Kampioenschap Enduro. Dit met succes want hij werd in dat jaar ook Nederlands kampioen in de E1 klasse, iets wat op de laatste wedstrijddag werd beslist. Ook reed Bas vorig jaar in de EK Enduro en werd hier 5de in de eindstand Tussen de Enduro’s door rijd Bas hier en daar nog wat ONK cross wedstrijden. Dit puur voor de snelheid en als extra training. Dit jaar gaat Bas zich weer richten op het EK Enduro, hier heeft hij al 1 wedstrijd gereden in Spanje. Een week later heeft hij ter ervaring ook deelgenomen aan de WK Enduro, dit puur ter ervaring en om is te kijken hoe dat is. Dit helaas zonder succes want bij een proef kreeg hij door met iets te weinig snelheid een helling op te rijden de motor  boven op zich en op zijn arm, iets waar hij nu nog last van heeft. Bas wil proberen om dit jaar een paar keer op het podium terecht te komen in het EK en dan zo flink wat punten bij elkaar te krijgen. Wij wensen Bas veel succes toe!

Team presentatie Performance Racing Achterhoek 2014 (12)

Wegraceteam
1623617_705209076202461_361842780745473608_n

Het wegraceteam  met teammanager Tonny Wassink is ook in 2014 weer van de partij in de racerij. Evenals de laatste jaren komt het team ook dit jaar weer uit in het prestigieuze International Road Racing Championschip. Dit kampioenschap heeft vooral de laatste 2 a 3 jaar steeds meer bekendheid gekregen. Dit door de spannende races en de volle startvelden, dit is iets wat in deze tijd zeer bijzonder is

Frank Bakker
Team presentatie Performance Racing Achterhoek 2014 (28)
Frank Bakker start dit jaar alweer aan zijn zesde jaar bij het Performance Racing team. Frank heeft er na eigen zeggen veel zin in en kan niet wachten tot hij weer op de motor kan stappen. Tijdens de teampresentatie gaf hij aan weer met de Yamaha R1 te gaan rijden, dit om technische redenen. Ook maakte Frank bekend dat hij rond de tweede week van mei vader wordt. Frank zal zoals u van hem gewend bent weer uitkomen in de IRRC Superbikes categorie. Frank heeft als doel om dit jaar voor de top 5 te gaan en om in de wedstrijden de top 3 in te kunnen rijden, Frank heeft er weer veel zin in en ziet uit naar de thuisraces in Hengelo op de Varsselring!


Joey den Besten
10177853_705209032869132_4178832492114964621_n
Het team heeft voor dit jaar ook een nieuwe coureur aangetrokken in de vorm van Joey den Besten. Den Besten is geen onbekende in de Nederlandse wegracerij. Met nu een ras Achterhoeker in het team te hebben, gaat het team ook met Joey het IRRC avontuur aan. Joey gaat uitkomen in het IRRC Supersport. Deze competitie is misschien qua sterkte nog wel sterker als het Superbikes. De supersport zit met ruim 30 vaste coureurs bommetje vol en heeft dus een compact en zeer sterk deelnemersveld. Voor Joey is dit een totaal nieuwe wereld daarom is het voor hem ook nog even afwachten wat hij aan concurrentie kan verwachten. Maar met Hengelo en Oss als eerste 4 wedstrijden op het programma zal het wat de banen betreft wel meevallen wat deze circuits kent Joey namelijk al vanuit het ONK. Het team en Joey hebben als doel om voor het kampioenschap te gaan  en de titel IRRC supersport binnen te slepen. Ook Joey heeft er erg veel zin in  en is benieuwd wat hem te wachten staat.

Team presentatie Performance Racing Achterhoek 2014 (22)

 

Aankomende dinsdag zal het team voor een 1 daagse test afrijzen naar de Ardennen om kilometers te maken op het circuit van Spa Francorchamps.

Team presentatie Performance Racing Achterhoek 2014 (46)

Wij willen alle belangstellende en sponsoren bedanken voor hun komst naar cafe de Tol. Een geweldige opkomst en we zijn blij om te zien dat het zo leeft! Ook wullen wij Henk Teerink bedanken voor het maken van wederom prachtige plaatjes Wij zien u graag op 3 en 4 mei a.s tijdens onze thuisraces op circuit de Varsselring

Alle foto’s komen nog op onze website, ze staan al wel op onze Facebook pagina

Namens Performance Racing Achterhoek,

Arno Wassink en Kai Zweverink

Deel op social media: