Update kwalificatietrainingen thuisraces op de Varsselring

Vandaag stond in het teken van de gebruikelijke kwalificatietrainingen. Coureurs Frank Bakker en Joey den Besten moesten dus weer flink aan de bak om een goede tijd neer te zetten voor de ”Raceday” van morgen. Den besten komt dit weekend uit in het IRRC en Dutch Supersport. Frank Bakker komt dit weekeinde uit in de IRRC en Dutch Superbikes. Voor beide mannen dus een drukke dag met maar liefst vier kwalificaties.

QP 1 en 2  IRRC Supersport Joey den Besten.
Al om acht uur vanmorgen stond de eerste kwakfixatie voor het IRRC supersport gepland. Joey moest onder een kleine ochtendzon aantreden. De wint was nog erg hard en de omstandigheden waren dus verre van idiaal. Joey deed het rustig aan en had als doel om gewoon zijn rem punten te vinden en zijn Yamaha goed aan te voelen. Dit ging hem steeds beter af en hij kon steeds meer het gas open doen. Aan het eind van de kwalificatie stond er een tijd op de klok van 1.59.2 en dat was goed voor een voorlopige 7de tijd. . De tweede kwalificatie verliep ook goed voor Joey, hij kon al snel zijn snelste tijd verbeteren en meedoen om de pole. Joey wist meerdere male zijn tijd te verbeteren en dat resulteerde uiteindelijk in een 3de tijd met 0,8 seconden achter de nummer 1. Joey heeft dus alle kansen op een mooi resultaat.

QP 1 en 2 IRRC Superbike Frank Bakker

Voor Frank begon de eerste kwalificatie ook vrij vroeg, die om half 9 van start ging. Frank moest aan het begin weer even wennen aan het gevoel met de R1. Hij kon al snel mee draaien om de eerste 5 plaatsen. Hij reed uiteindelijk een tijd van 1.56.7 en dat was goed voor een 7de plaats. De tweede training zou een dramatische wending krijgen. Na een aantal ronden ging het mis, met het op komen van het start/finish gedeelte schakelde Frank mis en brak de versnellingsbak en begon de R1 slecht te lopen en uiteindelijk constateerde wij dat het blok niet meer te repareren is. Gelukkig kon Frank overstappen op de Kawasaki om toch nog te kunnen trainen. Omdat we er niet op gerekend hadden, kon Frank niet te tijden rijden die hij normaal rijdt toch wist hij zijn tijd te verbeteren naar 1.53.8 en dat is goed voor een 11de plaats op de grid.

We hopen morgen op mooi weer en veel publiek, dus kom Joey en Frank aanmoedigen!!

De wedstrijden beginnen om 10.00 uur!

Meer uitslagen zijn te vinden op www.racesport.nl
Meer nieuws volgt later
Namens Performance Racing
Arno Wassink en Kai Zweverink

 

 

Deel op social media: