PRA coureurs kennen ups en downs tijdens kwalificaties in Horice

Het Performance Racing team kende een dag met twee kanten tijdens de kwalificaties in Horice. In de  Supersport kende een lastige dag in Horice. De Yamaha coueur kon lastig in zijn ritme lomen terwijl Virgil-Amber Bloemhard zich gedurende de dag wel wist te verbeteren.

IRRC Supersport kwalificaties
Ilja Caljouw begon vol vertrouwen aan de dag in Horice. Na een warming-up was het tijd voor de eerste lwalificaties. Op sommige plekken was de baan nog nat. Het was dus zaak om rustig het ritme op te bouwen, maar het wilde niet echt lukken en dus was plaats twintig het eindresultaat. Voor de tweede kwalificaties werden er een aantal veranderingen aangebracht. Helaas leverde deze veranderingen niet het gewenste resultaat op en moest Ilja genoegen nemen met een achttiende plaatd. Het is niet het resultaat waar we vooraf op gehoopt hadden, maar soms zit het mee en soms zit het tegen. Morgen in de race gaan we er voor.

Madli Hanson

IRRC Superbike kwalificaties
Na in mei zijn debuut te hebben gemaakt, kwam Virgil-Amber Bloemhard voor de tweede keer in actie in Horice De Kawasaki coureur begon sterk aan zijn eerste kwalificatie em wist een goed ritme op te bouwen. Gedurende de kwalificatie werd hij als maar sterker en klokte uiteindelijk de twaalfde tijd. De tijden lagen erg dicht bij elkaar en het beloofde een erg spannende tweede kwalificatie te worden. Niks bleek minder waar want Virgil wist zijn goede ritme door te zetten naar de tweede kwalificatiesessie. Na een aantal veranderingen te hebben aangebracht, wist Virgil zijn tijd aan te scherpen met 2 seconden 2.17.9 hiermee start hij morgen vanaf plaats negende in de race. Een zeer goede uitgangspositie voor morgen.

Madli Hanson

Deel op social media: