Performance Racing Achterhoek met Joey den Besten op jacht naar IRRC Supersport titel in Frohburg

Het aankomende weekend beloofd voor het Performance Racing Achterhoek een zeer spannend raceweekend te gaan worden. In het Duitse Frohburg staan namelijk de laatste twee te verrijden races voor het International Road Racing Championschip op het programma waar in het team samen met cour Joey den Besten goede papieren heeft voor de kampioenschapstitel in de Supersport categorie. Naast Den Besten zal de Nederlander Ilja Caljouw zijn opwachting maken in de Supersport klasse middels een gastoptreden voor het uit Hengelo Gld afkomstige raceteam.

Na bijna een maand rust maakt het IRRC circus zich op voor de laatste twee races van 2017. Het beloofd ongekend spannend te gaan worden voor het Performance Racing team en Joey den Besten. Na een seizoen waarin het team veel mee heeft gemaakt en veel heeft doorstaan zou men het seizoen graag met een positieve wending af willen sluiten door de Supersport titel evenals in 2014, weer naar Nederland mee te mogen nemen.

Hard gewerkt
Ondanks de eerder genoemde tegenslagen en emoties waarmee het team te kampen heeft gehad, is men altijd strijdlustig gebleven. Monteur Arno Wassink en teammanager Tonny Wassink hebben heel wat avonduren samen gesleuteld zodat de Yamaha er het hele seizoen top bij heeft gestaan. Naast Arno en Tonny hebben natuurlijk de rest van de teamleden zich ook heel erg ingezet en dat allemaal met maar één doel: Het binnen halen van de titel! Dat is het gene waar het team samen met Joey het aankomende weekend dan ook vol voor zal gaan.

De stand
Momenteel is het zo dat Joey met 193 aan de leiding gaat in het kampioenschap. Hiermee staat hij met 16 punten voor lokale coureur Thomas Walter de 177 punten achter zijn naam heeft staan. Op de derde plaats volgt de Fransman Pierre Yves Bian met 160 punten. Het beloofd tussen ongekend spannend te gaan worden.

Gastcoureur
Dit weekend in Frohburg zal het team ook een gastrijder in hun midden hebben. Ilja Caljouw zal zijn opwachting maken in de Supersport 600 klasse van het IRRC op één van de reserve Yamaha’s van het team. Caljouw is voor het team geen onbekende. De coureur uit het Drentse Smilde maakte vorig seizoen zijn debuut  in het IRRC met zijn eigen team. Dit seizoen begon de coureur zeer sterk aan het seizoen. Helaas kwam hier echter naar de wedstrijden op Imatra al een einde aan. Hier liep de coureur namelijk een enkelbreuk op waarbij hij een langdurige herstelperiode tegemoet ging. Caljouw, uitkomend op een Honda, leek het seizoen te moeten beëindigen omdat hij zijn motor niet op tijd zou krijgen. Hierop besloot teammanager Tonny Wassink om Caljouw één van zijn Yamaha R6 machines beschikbaar te stellen. Op deze manier kan hij toch het seizoen nog op een goede manier afsluiten.

 

Het team is er klaar voor en gaat alles geven om samen met Joey op jacht te gaan naar de titel aankomend weekend. Hopelijk lukt het ons! Volg alle verrichtingen aankomend weekend op onze Facebook pagina, doe ook te bezoeken is als u geen Facebook heeft en natuurlijk onze andere social media kanalen.

Deel op social media: