PRA en Dean Osborne boeken progressie, Caljouw en Schmitz binnen top 10 in Frohburg

Vandaag stonden op het circuit van Frohburg de kwalificaties op het programma. Voor Performance Racing Achterhoek een bijzonder weekend met de terugkeer in de Superbike met fe van het Isle of Man afkomstige, Dean Osborne. Naast deze actie waren het Ilja Caljouw en Christisn Schmitz die uitkwamen in de Supersport categorie.

IRRC Supersport kwalificaties
Het waren Ilja Caljouw en Christian Schmitz die als eerste beginnen aan de kwalificatie dag in Duitsland. Caljouw wist zich gelijk te melden binnen de top 10. Ondanks dat hij nog even wat moest zoeken naar zijn ritme, wist de coureur uit Smilde zich toch op een voorlopige negende plaats te kwalificeren. In de tweede kwalificatie wist de Yamaha coureur uiteindelijk deze negende plek te behouden voor de races van morgen. Christian Schmitz kende een zeer goede kwalificatie. De Duitser zette in de eerste kwalificatie een zeer knappe zesde tijd op klokken. In de tweede kwalificatie deed hij er echter nog een schepje bovenop en kwalificeerde zich als vijfde.

IRRC Superbike kwalificaties
Voor PRA en Dean Osborne was het een geheel nieuwe samenwerking. Vol goede moet werd er begonnen aan de eerste sessie voor de open klasse. Na deze training werden de nodige veranderingen aangebracht aan de motor Het team en Dean boekten beetje bij beetje progressie. Tijdens de eerste kwalificatie wist hij een voorlopige 25e tijd neer te zetten. Na de training werd er vervolgens weer het nodige aangepast. Tijdens de tweede kwalificatie wist Dean met zijn startnummer 31 naar een 20e plaats toe te rijden voor de races. Te bedenken dat hij voor de eerste keer met de voor hem nieuwe Kawasaki actie komt en de baan voor hem niet is, kunnen we tevreden zijn.

Op naar de races van morgen

Deel op social media: