Performance Racing Achterhoek start vanaf tweede en eerste rij op thuiscircuit in Hengelo

Performance Racing Achterhoek start morgen vanaf de tweede rij in de IRRC Superbikes. Het was de snelle coureur Jorn Hamberg die een zeer sterke indruk achterliet, maar in de slotseconden van de eerste rij werd terugverwezen naar een vierde plaats. Hiermee miste hij op een haar na een start vanaf de eerste rij in zijn debuut bij de Superbike. Ilja Caljouw start morgen wel vanaf de eerste rij, Lokale rijder Wesley Ankersmid heeft zijn vuurdoop in het IRRC Supersport ook gehad en zal zondag schitteren op de Varsselring.

Fotocredit: Damon Teerink

IRRC Supersport

Tijdens de tweede kwalificatie van de Benelux Trophy kwam Ilja Caljouw ongelukkig ten val. Hijzelf geeft gelukkig niks, maar de motor had hier en daar wel wat schade. Dit resulteerde erin dat de monteurs met man en macht ervoor moesten gaan zorgen dat de Yamaha R6 weer klaar werd gemaakt. Helaas lukte het niet op tijd om de machine voor de tweede kwalificatie gereed te krijgen. Echter behoud Caljouw zijn plek van vanmorgen door de tijd die hij heeft gereden, start hij zondag vanaf de eerste startrij op een derde plek.

Wesley Ankersmid reed vanochtend een sterke kwalificatie. Dit wist hij in de middag ook te doen. De concurrentie ging ook harder, waardoor de Hengelose coureur morgen vanaf een zestiende tijd.

IRRC Superbikes

Jorn Hamberg liet de hele zaterdag al zien snel te zijn, maar in de tweede IRRC-kwalificatie moest het voor de Performance Racing-coureur dan echt gebeuren. De Kawasaki- coureur begon wederom zeer sterk aan de tweede kwalificatie en wist zich direct bovenaan de tijdlijst te melden. Lang had hij de voorlopige derde tijd in handen en leek de Drentse coureur bij zijn debuut in deze klasse vanaf de eerste rij te mogen starten, maar in de slot minuten zag hij zich terugverwezen worden naar de vierde tijd. Een mooi begin van het seizoen voor de man die heeft laten zien dat ze rekening met hem moeten houden dit weekend.

Vanavond is er nog een race in de Benelux Trophy Supersport. Deze wordt om 17:00 verreden.

Deel op social media: