Ups en downs tijdens eerste twee races van 2024 op de Varsselring in Hengelo

Het Performance Racing Achterhoek Motorsportteam heeft haar eerste raceweekend van 2024 erop zitten. De eerste ronde van het IRRC-kampioenschap werd traditiegetrouw verreden op de eigen Varsselring in Hengelo. Het was een weekend van hoge pieken en diepe dalen. Het Hengelose team kwam voor het eerst met thuisrijder Wesley Ankersmid aan de start en verscheen diverse keren op het podium in de IRRC- Supersport-klasse met Ilja Caljouw. Jorn Hamberg had meer verwacht van zijn debuut in de Superbike klasse van het IRRC, maar helaas kende de Drent een mindere start van het seizoen.

IRRC Supersport

Als extra training reden Ankersmid en Caljouw ook de Benelux Trophy, maar de hoofdmoot was natuurlijk de IRRC Supersport klasse. Zaterdag hadden de tijdtrainingen uitgewezen dat Caljouw, ondanks het missen van de tweede kwalificatie door een vervelende crash, wel als derde van start mocht gaan in de twee te verrijden races op zondag. Na hard werk van Arno, Gerard en Ronald stond de motor er weer keurig bij op zondag. Caljouw had nog wel behoorlijk wat last van de valpartij, maar ging er vol voor op zondag. Wesley Ankersmid deed goede zaken en startte beide races als zestiende.

Foto: Damon Teerink

De eerste race was het Caljouw met een wat mindere start, maar na één ronde te hebben gereden lag de coureur van het Performance Racing Team alweer op een derde plaats. De twee snelle Tsjechen Petr Neymann en Mareck Cherveny waren hem al gevlogen. De Performance Racing coureur had Neymann nog wel in het zicht, maar Caljouw moest zelf al alle zeilen bij zetten om de derde plek veilig te stellen. Het bleef spannend tot de laatste bocht, maar uiteindelijk wist Ilja Caljouw zijn eerste podium van het jaar te pakken door als derde over de streep te komen. Ankersmid werd zestiende, maar door een aantal gastrijders pakte hij nog wat punten voor het kampioenschap.

De tweede race was voor het podium een kopie van de eerste, maar toch leek het erop dat Caljouw ditmaal dichter achter de tweede man zat. Helaas bleek de afstand toch te groot om een kans te wagen en werd de Yamaha-coureur wederom derde. Wesley Ankersmid reed een zeer goede race met zeer scherpe tijden. De lokale rijder liet het publiek nabij zijn woonplaats genieten en kwam zeer knap als twaalfde over de streep. Zo pakte hij een aantal punten voor het klassement.

Foto: Damon Teerink

IRRC Superbike

Na een zeer sterk optreden tijdens de kwalificaties, greep Hamberg net naast de laatste startplaats op de eerste rij. De coureur mocht voor het Performance Racing team starten vanaf de vierde startplek. De verwachtingen waren dan ook hoog gespannen.

Foto: Henk Teerink

Na een iets mindere start, was het Hamberg die zich direct goed revancheerde en goed voorin te vinden was. Met twee gastrijders en de snelle Duitser David Datzer voor zich, lag Hamberg tweede voor de punten in het kampioenschap. De jacht op Datzer werd dan ook geopend. Hoe mooi zou het zijn als Hamberg 25 punten kon halen uit de eerste race van dit seizoen? De Performance Racing Achterhoek-coureur vond het achterwiel van de snelle Duitser en stak hem voorbij. Hierna ging Hamberg te snel weer op het gas met een enorme highsider als gevolg. De Kawasaki coureur maakte een enorme klap en moest snel van de baan af. Wat een goed begin leek, eindigde in mineur. Een goede race, maar helaas geen punten bij de start van het seizoen.

Helaas had de coureur veel last van zijn rechterarm en ging in race twee niet van start.

Een eerste raceweekend van het seizoen met ups en downs. Wij willen iedereen bedanken voor hun komst, steun en support.

Deel op social media: