Performance Racing Achterhoek stoomt zich klaar voor seizoen 2015

Het nieuwe jaar is al weer bijna een maand oud en het Achterhoekse Peformance Racing team is al weer druk bezig met de voorbereidingen voor het wegraceseizoen 2015, die op 2 en 3 mei van start zal gaan in Hengelo op de Varsselring. Om zo goed mogelijk aan de start te verschijnen is het team vanaf het begin van deze maand al weer druk bezig. Even een update op onze website!

Nadat bekend was dat het team in dezelfde samenstelling als vorig jaar verder zou gaan, is er gelijk begonnen met de plannen voor het aankomend seizoen.

Sponsoren
Een raceteam kan niet bestaan zonder sponsoren. Zonder sponsoren zou een raceteam zelfs niet kunnen bestaan. Als team spreken wij dan ook onze waardering uit over alle bedrijven en partners die hun bijdrage hebben geleverd in 2014! Zonder de steun van al deze bedrijven hadden wij afgelopen jaar niet bereikt wat voor mooie prestatie we afgelopen jaar hebben neergezet. Denk hierbij aan het in de wacht slepen van de IRRC 2014 SUPERSPORT titel met Joey den Besten of de derde plaats van Frank Bakker in de Superbike klasse! Wij willen nogmaals onze dank uit spreken naar al deze bedrijven!

Seizoen 2015
Voor het nieuwe seizoen hebben al weer een aantal bedrijven hun steun toegezegd. In de komende tijd zullen hier mogelijk nog bedrijven bijkomen. Sponsoring is een cruciale factor binnen onze tak van sport en om een seizoen te racen is er binnen een team een bepaald budget nodig. Als bijvoorbeeld regionaal bedrijf kan uw bedrijf ook buiten de regio gezien worden, doordat je als team natuurlijk op allerlei verschillende circuits komt en actief bent. Hebt of  kent u iemand met een bedrijf die een bijdrage wil leveren aan de motorsport? Dan kunt u contact met ons opnemen via info@performanceracing.nl Via deze weg kunt u als u geïnteresseerd bent verder met ons in contact komen.

Performance Racing Club van 50
De afgelopen jaren merken wij dat er veel belangstelling is voor onze ‘’Club van 50’’ Het zijn niet alleen de grotere bedrijven die hun bijdrage willen leveren, ook bij particulieren zien we dat men een bijdrage wil leveren. Afgelopen jaar bestond onze Club van 50 uit maar liefst 29 personen, daarnaast heeft de rijden ook nog zijn persoonlijke club mensen die hem persoonlijk sponsort. Wij als team zijn maar wat trots om te zien dat de motorsport bij deze mensen leeft en dat wij voor de tijd en energie die we als team erin steken waardering krijgen. Momenteel zijn er al weer een aantal aanmeldingen binnen gekomen met mensen die ook in het seizoen 2015 hun steentje willen bijdragen, daar zijn wij uiteraard erg blij mee! Wilt u ook bijdragen aan de Club van 50 en voor 2015 lid worden? Geef u dan snel op via https://performanceracing.nl/club-van-50/

Voorbereidingen seizoen 2015
Zoals al eerder gezegd is het team druk bezig met de voorbereidingen op het seizoen dat komen gaat. Zo word er in de winter maanden gewerkt aan het materiaal zoals de vrachtwagen en de motoren.

Zo is de YAMAHA R6 naar Hartelman Motoren geweest. Op dit moment word er door de monteurs hard gewerkt om er een geheel nieuw blok onder te zetten, als dat klaar is zal de YAMAHA R6 Supersport machine nog een keer naar Hartelman gaan  om hem op de testbank te testen. Ook word er hard gewerkt aan het kuipwerk waar alle sponsoren weer op te zien zijn in de Rood Zwarte kleuren van het team.

De KAWASAKI ZX10-R word ook klaargemaakt voor gebruik. De monteurs zijn op dit moment bezig met o.a een nieuwer koppeling. Ook de KAWASAKI zal nog op de testbank gaan bij Hartelman. Dit zodat ook de Superbike op en top klaar is voor het nieuwe seizoen. Zodat Frank en de Kawasaki op jacht kunnen gaan naar punten!  

Voorjaarstraining 2015

Kilometers maken dat is voor het begin van een seizoen van cruciaal belang. Tijdens deze test kan men aanpassing aan de motor aanbrengen en dingen uitproberen. Dit jaar Zal het Performance Racing team op 30 en 31 maart een twee daagse test afleggen op het circuit van Val Du Vienne gelegen in Frankrijk. Hier zal Joey zijn Yamaha Supersport machine weer aan de tand voelen! De Kawasaki ZX10-R zal niet door Frank zelf worden getest maar door onze monteur Johan Vos. Hij zal optreden als testcoureur tijdens de voorjaarstraining. Dit omdat Frank Bakker helaas niet mee kan reizen naar Frankrijk, omdat hij het te druk heeft met zijn werk.

Als er meer nieuws is volgt dit op onze site en onze social media.

 

Namens Performance Racing Achterhoek,

Kai Zweverink

Deel op social media: