Adam MCLean komend weekend voor het eerst van start in IRRC-SSP voor Performance Racing

Adam MCLean gaat dit weekend zijn officiële debuut maken voor het Nederlandse Performance Racing Achterhoek. Het is voor de Noord-Ier ook zijn eerste kennismaking met het IRRC – International Road Racing Championship Supersport 600 Kampioenschap. Na het missen van de eerste ronde van het kampioenschap in Hengelo zal de coureur aankomend weekend zijn opwachting maken op het stratencircuit van Schleiz. Ilja Caljouw en Wesley Ankersmid verschijnen komend weekend ook aan de start voor het Hengelose motorsportteam.

Foto: Madli Hanson

Met maar liefst drie vaste deelnemers is het Performance Racing team dit jaar hofleverancier in het IRRC Supersport 600 kampioenschap. Na een goede start van Ankersmid en Caljouw in Hengelo, komt MClean dit weekend naar Duitsland om voor het eerst kennis te maken met een voor hem nieuw team, kampioenschap en baan.

Lees ook:

Performance Racing Achterhoek in 2024 met Adam McLean in IRRC Supersport 600 – Performance Racing Achterhoek

Net terug van de TT Isle of Man

Toen Adam MCLean en Performance Racing Achterhoek met elkaar besloten in zee te gaan, was er wel de wens om deel te nemen aan de North West 200. Dit is een thuisrace voor hem waar hij veel sponsoren, fans en bekenden heeft en het dus erg belangrijk is voor hem is om deze race te rijden. Helaas betekende dit wel dat hij de eerste ronde van het 2024 IRRC Supersport kampioenschap aan zich voorbij moest laten gaan.

De North West 200 verliep voor de Noord-Ier allesbehalve soepel. De coureur moest een vroegtijdig einde maken aan het evenement door een vervelende valpartij waarbij hij een blessure opliep.

Hij herstelde hiervan en nam de afgelopen twee en een halve week deel aan de roemruchte Isle Of Man TT. Hij kwam hier uit in de Supertwin-klasse en sloot het evenement afgelopen zaterdag af op een negende plek. De snelle coureur heeft dus al behoorlijk een aantal kilometers te pakken in aanloop naar aankomend weekend. Tijdens de voorjaarstraining in Spanje liet MCLean al zien een snelle leerling te zijn. Aankomend weekend is alles anders en alles nieuw: de baan, het kampioenschap en zijn tegenstanders. Het team en de coureur willen dan ook vanaf nul en zonder verwachtingen beginnen aan het komende raceweekeinde.

Ilja Caljouw wil sterk begin doorzetten

Na een nare val tijdens de tweede kwalificatie van de Benelux Trophy, leek het misschien wel het einde van het raceweekend. Maar zoals iedereen Ilja Caljouw kent, liet de gedreven coureur zich niet uit het veld slaan. De Yamaha coureur wist op racezondag tweemaal een derde plaats in de wacht te slepen. Zo nam de coureur uit Bovensmilde toch de nodige punten mee voor het kampioenschap. Het doel voor het aankomende weekend is dan ook duidelijk. Caljouw wil wederom op het podium staan.

Ilja Caljouw: “Als je kijkt naar de crash van zaterdag in Hengelo, hebben we op zondag zeker goede zaken gedaan. Ik wilde meer, maar gezien de situatie ben ik tevreden over de resultaten. Ik voel me nog niet helemaal fit, maar we gaan er voor aankomend weekend. Vorig jaar had ik een lastig weekend in Schleiz. Het is een circuit waar ik het lastig mee heb. Ik wil dan ook minimaal op het podium terechtkomen dit weekend, dan denk ik dat we tevreden kunnen zijn.”

Ankersmid wil stijgende lijn belonen met meer punten

Wesley Ankersmid kende op zijn thuiscircuit een uitstekend debuutweekend voor het Performance Racing Team. De coureur liet gedurende het weekend een sterke indruk achter en had de snelheid goed te pakken. De grootste beloning van al zijn inzet was misschien wel de behaalde achtste plaats in de Benelux Trophy race van zondag in Hengelo.  Aankomend weekend zijn alle kaarten weer geheel anders geschud. De Hengelose coureur komt op een voor hem geheel nieuw circuit. Het zal weer vanaf nul beginnen zijn. De vrije trainingen op vrijdag gaan dan ook goed benut worden door Ankersmid. Het doel voor aankomend weekend is om de resultaten van Hengelo te evenaren of misschien wel te overtreffen.

Deel op social media: