Performance Racing Achterhoek versterkt zich met de komst van Christian Schmitz in de tweede seizoenshelft

Performance Racing Achterhoek heeft zich per direct versterkt met Christian Schmitz. De coureur zal komen als gastrijder binnen het team tot aan het einde van dit seizoen. De 24 jarige coureur afkomstig uit het Duitse Cronenberg gaat met zijn vaste nummer #104 rijden op een Yamaha R6 in het IRRC Supersport. Met de komst van Schmitz haalt Performance Racing Achterhoek een coureur binnen die ook vooraan mee kan strijden om de podiums en al heel wat jaren ervaring heeft binnen het IRRC met zijn eigen team.

Christian Schmitz heeft al heel wat jaren ervaring binnen het IRRC Supersport kampioenschap en is dan ook geen onbekende bij het team. De Duitser is al geruime tijd actief met zijn eigen team waar hij ook uitkwam op een Yamaha R6. Door een nare crash bij de vorige ronde van het IRRC kampioenschap in Finland, zou hij bijna niet kunnen rijden in Chimay wegens veel schade. Aan deze onzekerheid is een einde gekomen want Schmitz zal sowieso tot het einde van dit seizoen verbonden blijven aan Performance Racing Achterhoek. Hiermee heeft het team drie nationaliteiten onder zijn hoede. Een Nederlander, Duitser en een Fransman.

Aankomend weekend zal Christian ‘Schmiddel’ Schmitz zijn debuut maken voor het Performance Racing Team op het circuit van Chimay in België.

Deel op social media: