Performance Racing Achterhoek zonder Ilja Caljouw naar tweede IRRC-weekend in Finse Imatra

Aankomend weekend gaat het IRRC – International Road Racing Championship verder. Na een lange stop, zijn de volgende twee races in het Finse Imatra. Dit zeer spectaculaire circuit staat na twee jaar afwezigheid eindelijk weer op de kalender. Voor Jorn Hamberg gaat het dus zijn debuut worden, terwijl Virgil-Amber Bloemhard hier de weg al aardig kent. Ilja Caljouw gaat niet van start wegens een vervelende opgelopen blessure tijdens het fietsen.

Na de twee roadraces North West 200 en Isle of Man gaat het IRRC weer verder. Het is al even geleden, maar tijdens de eerste ronde van het seizoen kende Performance Racing Achterhoek een oppermachtig weekend voor haar thuispubliek. Jorn Hamberg pakte de dubbele winst in de Supersport klasse. Dit weekend zijn er veel gastrijders aanwezig, maar uiteraard doet Performance Racing mee voor de punten.

IRRC Supersport
Met de afwezigheid van Ilja Caljouw zal Jorn Hamberg de kleuren van Performance Racing Achterhoek in zijn eentje moeten verdedigen. Caljouw liep afgelopen weekend bij een fietstraining een sleutelbeenbreuk op en zal vrijdag worden geholpen. De coureur hoopt in Chimay weer te kunnen aansluiten bij het team. Jorn Hamberg zal aankomend weekend voor het eerst kennis maken met het Finse stratencircuit. De coureur van het Performance Racing team wil zijn goede lijn doorzetten. Momenteel staat hij onbedreigd bovenaan, maar hij moet rekening houden met een aantal sterke concurrenten .

IRRC Superbike
Na een sterk begin in Hengelo heeft Virgil-Amber Bloemhard laten zien mee te kunnen strijden voor het podium. De coureur wil na een sterke opmars, deze lijn graag doorzetten. Ook in Horice tijdens de 300 bochten liet hij een sterke race zien, maar moest deze helaas vroegtijdig afbreken. Aan de motivatie zal het bij de coureur zeker niet liggen aangezien de coureur bij zijn debuut in Imatra het geluk niet bepaald aan zijn zijde had. Met de sterke opmars die hij in Hengelo liet zien, moet een mooi resultaat er zeker inzitten.

Deel op social media: