Performance Racing wil met Jorn Hamberg stap zetten in IRRC Supersport-titelrace

Het Circuit de Chimay is dit weekend het decor voor de derde ronde van het 2022 IRRC kampioenschap. Na goede resultaten voor Hamberg in Imatra (P4 en P1), wil Virgil-Amber Bloemhard wat goed maken naar zijn toch wel teleurstellende weekend op Finse bodem. Ilja Caljouw gaat dit weekend zijn rentree weer maken na zijn ongelukkige fietsongeval, maar of dit in beide klassen gaat zijn is even afwachten.

Foto: Madli Hansson

Na een zeer sterk weekend in Finland wil Jorn Hamberg dit weekend een stap maken in de titelrace. De Yamaha-coureur verraste vriend en vijand door tijdens zijn debuut in Imatra een overwinning mee naar huis te nemen. Daarnaast heeft Hamberg nog wat goed te maken na zijn ongelukkige crash van het vorige seizoen in Chimay. Uiteraard hoopt hij met een groot aantal punten naar huis te gaan vanuit Chimay en zal dus niks liever willen dan overwinningen behalen. Ilja Caljouw komt terug vanuit een blessure. Het is dus afwachten hoe het hem af zal gaan. We hopen uiteraard dat hij zijn teamgenoot kan helpen in de titelstrijd

Virgil-Amber Bloemhard zal het vertrouwen weer terug moeten vinden. De geheel afgeschreven Kawasaki ZX10 is door het team weer helemaal opgebouwd vanaf een nieuwe frame. Het team hoop dat het harde werk zal lonen en Virgil weer terug te zien gaat zijn in de top vijf en wellicht mee kan vechten voor de laatste podiumplek. Een goede kwalificatie en start zijn hierbij van grote waarde. De coureur heeft hier in het verleden al goede resultaten behaald. Hopelijk kan hij de goede lijn weer zien te vinden.

Deel op social media: